DOS Kampen fors onderuit bij SVZW

WIERDEN – DOS Kampen is zaterdag met 5-1 onderuit gegaan bij SVZW. De nederlaag was terecht, maar wel geflatteerd. De titelkandidaat uit Wierden was echter zeer effectief en strafte fouten bij DOS genadeloos af.

DOS kende een valse start. Al in de 2e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Zes minuten later ontsnapte DOS aan de 2-0. SVZW raakte de paal. In de 12e minuut kwam DOS op gelijke hoogte. Op aangeven van Jochem van Putten scoorde Twan Knul. Het was alweer de achtste competitietreffer van de DOS-spits.

De gelijkmaker deed DOS zichtbaar goed. De 1-1 zorgde voor geloof bij de bezoekers. DOS veroverde veel tweede ballen en was gevaarlijk in de counter. Zo was er een schietkans voor Frank Jansen. DOS claimde dat de bal na een inzet van Jansen met de hand werd beroerd door een speler van SVZW, maar de arbiter liet doorspelen. In de 42ste minuut was er een goede kans voor Allan Bakker. Hij schoot voorlangs. In de blessuretijd werd ook de tweede kans van SVZW tot treffer gepromoveerd. Zo ging DOS met een zuur gevoel de kleedkamer in.

Dat zure gevoel raakte DOS in de tweede helft niet meer kwijt. Al in de 49ste minuut breidde de thuisploeg de score verder uit. Keeper Dijkstra bracht de bal veel te snel in het spel. Dat leidde tot balverlies, waarna SVZW snel toesloeg. In de 54ste minuut vloog een afstandsschot van SVZW vanaf zo’n 25 meter in het DOS-doel: 4-1. DOS kreeg daarna nog enkele kansen op de 4-2, maar moest vlak voor tijd ook nog de 5-1 toestaan.

“In de details kwamen we vandaag tekort”, was de conclusie van DOS-trainer Marcel Post. “Dit was een zure afsluiting van een fantastische seizoenshelft.”