Wit-Blauw kan niet stunten bij koploper

HARDERWIJK - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics speelden zaterdag een goede wedstrijd tegen Unitas/Perspectief. Het was echter net niet genoeg om verlies te voorkomen (27-23).

Voor Wit-Blauw-trainer Marc Houtman was het een speciale avond. Hij speelde jarenlang in het eerste van Unitas. Wit-Blauw begon met Nieset Groen als vervanger voor Judith Wong die een week eerder geblesseerd uitviel met een handblessure.

In het begin kon Wit-Blauw goed mee met het niveau van Unitas. Het eerste aanvalsvak haalden een hoog scoringspercentage. Het tactisch plan van Houtman om Unitas te ontregelen wierp zijn vruchten af. Het manco van Wit-Blauw lag deze wedstrijd in het andere vak. Door de pressie van Unitas kwam dit vak moeilijk tot goede kansen en kon er weinig herhaald worden. Doordat de scores hier uitbleven kon Wit-Blauw het gat van drie doelpunten niet dichten en wist Unitas voor rust een kloof van zes doelpunten te slaan (17-11).

Na de rust kwam Wit-Blauw goed uit de startblokken en knokte zich terug in de wedstrijd. Lange tijd bleef de stand 21-18 door het goede verdedigende werk van de dames van Wit-Blauw. De ploeg kon echter niet doordrukken. Unitas bracht de marge op vier en daar bleef het bij.