Afbeelding

Humanitas zoekt vrijwilligers

Algemeen

KAMPEN – Humanitas zoekt mensen die het leuk vinden om andere mensen een steuntje in de rug te geven, hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen.

“We zijn onder andere op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze maatjesprojecten Tandem, Vriendenkringen en Thuisadministratie”, vertelt Petra Stevering van Humanitas Kampen.

Tijdens het Tandem-project geven vrijwilligers deelnemers een jaar lang een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Een zogeheten vriendenkring bestaat uit maximaal vijf mensen die graag iets met anderen willen ondernemen, maar daar wat hulp bij kunnen gebruiken. De vrijwilliger ondersteunt de groep om bij elkaar te komen, bijvoorbeeld eens in de twee weken of maandelijks, en leuke dingen te ondernemen. Als dit goed loopt, gaat de vriendenkring zelfstandig verder. Thuisadministratie ondersteunt deelnemers bij het op orde brengen en houden van hun administratie, het in evenwicht brengen van inkomsten en uitgaven en het oplossen van schulden. Het doel is dat de deelnemers na verloop van tijd weer zelfstandig hun administratie kunnen voeren.

Meer informatie hierover wordt gegeven op de inloopspreekuren op zaterdag 4 januari (11.00 tot 12.00 uur) en op dinsdag 14 januari (van 13.30 tot 15.00 uur) in de Bibliotheek in de Stadskazerne. Wie niet naar het inloopspreekuur kan komen, maar wel interesse heeft in dit vrijwilligerswerk, kan contact opnemen met coördinator Petra Stevering via (06) 578 810 49.