Afbeelding

GroenLinks opent meldpunt vuurwerkoverlast

Algemeen

KAMPEN - GroenLinks Kampen heeft een meldpunt vuurwerkoverlast in het leven geroepen. Inwoners kunnen schade, overlast en onveilige situaties door vuurwerk of carbid melden via de website www.groenlinkskampen.nl.

De fractie vertelt: “De jaarwisseling moet een prachtig feest zijn voor iedereen. Dat is het op dit moment helaas niet. Veel mensen en dieren ervaren grote overlast in deze periode. Met name het te vroeg afsteken van vuurwerk, illegaal vuurwerk en baldadigheid zorgen voor overlast en schade. Hoewel er in Kampen veel wordt gedaan om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen, is er weinig tot geen aandacht voor diegene die overlast ervaart. Daarom openen wij ons eigen meldpunt. Wij willen daarmee ook een stem geven aan inwoners die overlast ervaren en dat niet durven aankaarten.”

Met deze inventarisatie wil GroenLinks kijken of het beleid en de handhaving verbeterd of aangepast moet worden. Melden kan op twee manieren: anoniem via een formulier op de website www.groenlinkskampen.nl en voor wie juist wel contact wil via info@groenlinkskampen.nl.