Afbeelding
Tennekes

DOS Kampen wint achtste editie Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag de achtste editie van het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap gewonnen. De ploeg won in de finale na strafschoppen van SVI en onttroonde KHC, dat de voorgaande vier edities de sterkste was. SVI was de vervanger van Wilsum, dat zich een week eerder onverwachts terugtrok.

Zaterdag 14 december hoorde de organisatie (Marien Schouls, Rendal Bruins en Corian Schouls) voor het eerst dat Wilsum moeite had om een team bij elkaar te krijgen. Afgelopen maandag trok de club zich definitief terug. Dat bezorgde de organisatie hoofdbrekens. “We hebben maandag crisisoverleg gehad. Gelukkig hebben we goede connecties met SVI”, aldus Marien Schouls.

Doordat SVI de helpende hand toestak kon de organisatie vasthouden aan het bestaande speelschema. Toch zorgde het onverwachtse wegvallen van Wilsum voor een ietwat bittere nasmaak. Eerder haakten IJVV, Go-Ahead Kampen en Zalk al af. Een Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap zonder vier clubs uit het Kamper voetbal geeft toch te denken. Wellicht moet het toernooi financieel aantrekkelijker worden gemaakt voor de voetballers. Aan de organisatie ligt het in ieder geval niet. De organisatoren steken veel tijd in het toernooi en tijdens het evenement ontbreekt het de spelers aan niets. Zo krijgen de voetballers consumptiebonnen en een lunchpakket en hoeven de clubs geen inschrijfkosten te betalen. Ieder jaar zijn de voetballers dan ook lovend over de organisatie en het toernooi. Feit is wel dat er wat moet gebeuren. Wanneer nog meer clubs afzeggen, is er een reële kans dat het toernooi doodbloedt en dat zou erg jammer zijn. “Er moet wel commitment zijn. Er wordt veel van ons gevraagd. We doen het graag, maar er moet ook wel iets tegenover staan. Het toernooi leeft echt wel, maar de bal ligt bij de verenigingen”, aldus Marien Schouls. “Als clubs dezelfde drive hebben als KHC en DOS Kampen dan heb je een geweldig toernooi”, vult Colin Schouls aan.

Terug naar sportieve gedeelte. Jarenlang maakte KHC de dienst bij het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap. Zaterdag liep het anders. KHC strandde in de halve finale. DOS Kampen won met 2-0 In de andere halve finale eindigde het duel tussen ’s-Heerenbroek en SVI in 3-3. Uiteindelijk bereikte SVI de finale, omdat de Zwolse ploeg de strafschoppenserie winnend afsloot.

In de eindstrijd kwam SVI op voorsprong. Ruim vier minuten voor tijd kwam DOS langszij via Cris Westerkamp. Hij draaide zich vrij en schoot de 1-1 binnen. Vervolgens moesten strafschoppen de beslissing brengen. DOS-keeper Kevin Dijkstra stopte de vijfde strafschop van SVI, genomen door Bart van den Hoorn. Daarna scoorde Martijn Barneveld en zorgde hij DOS de eindzege. Het was voor eerst dat DOS het toernooi wist te winnen.

“Vorig jaar werden we verslagen door KHC. Nu hebben we gewonnen van KHC. Leuk. Dit is een gezellig toernooi”, aldus Timo Petersen van DOS Kampen. De eindzege past in het succesjaar van DOS. De ploeg werd kampioen van de tweede klasse H en draait dit seizoen prima mee in de eerste klasse D. “In de tweede klasse zakten veel ploegen in tegen ons. Nu krijgen we meer ruimte zodat we kunnen toeslaan via de counter of via combinatievoetbal.”

Bij de jeugd won Go-Ahead. In de finale was Go-Ahead met 2-0 te sterk voor DOS. De ploeg kreeg tijdens het toernooi geen enkel doelpunt tegen.