Afbeelding

Het jaar door de lens van Foto Tennekes

· leestijd 2 minuten Algemeen

Freelance fotograaf Richard Tennekes krijgt in een jaar ontzettend veel voor z’n lens. Wat waren voor hem de meest bijzondere foto’s van het afgelopen jaar? Wat vond hij de mooiste momenten? Een overzicht door Richard.

“Donderdag 24 januari 2019 werden we in Kampen verrast met een pak sneeuw en de leerlingen van de Willem van Oranje genoten daar in volle teugen van. Sneeuwpret is tegenwoordig toch een bijzonder fenomeen aan het worden, zeker voor huidige en toekomstige generaties.”

“Vrijdag 8 februari 2019 werd het bouwbord van de nieuw te bouwen Emmaschool eindelijk onthuld. De vertraging werd veroorzaakt door een groepje vleermuizen in het oude pand aan de Ooievaarstraat. Het zoogdier is een beschermde diersoort. Daarom mocht de school mag pas worden gesloopt, toen bleek dat vleermuizen daarvan niet het slachtoffer van zouden worden. Het had dus even geduurd, maar beter laat dan nooit.”

“Zaterdag 23 maart 2019 was het weer tijd voor de jaarlijkse koeiendans bij Erf 1 in de Mandjeswaard. Het blijft bijzonder om het enorme plezier van deze dieren te zien als ze voor het eerst in tijden niets ontziend de wei in stuiven.”

“1 april 2019 werd een miss koeienverkiezing georganiseerd in net centrum van Kampen. Dit vond ik de mooiste 1 april grap die geen grap was dit jaar. En het grappige was dat sommige mensen dachten dat het echt een grap was en dat de Plantage uiteindelijk leeg zou blijven.”

“17 mei 2019 was het weer eens tijd voor een nieuw evenement in Kampen genaamd Kampvuur concert. Het is prachtige om te zien en te ervaren dat Kampen een kweekvijver van nieuwe evenementen is en blijft. Creatief volkje die Kampenaren.”

“Maandag 3 juni 2019 was de start van het megagrote wandel-event in Kampen genaamd Avond4daagse. Dit evenement blijft elk jaar maar weer boeien omdat er letterlijk en figuurlijk zoveel Kampenaren op de been zijn tijdens deze vier avonden in het voorjaar.”

“Woensdag 3 juli 2019 was er het jaarlijkse Mooiste Dag event georganiseerd door Live life Kampen. Dit jaar ging de reis op de motor en in de bus naar Ossenzijl. Het is zo mooi om het enthousiasme van alle deelnemers te ervaren. Ook dit jaar was het weer de mooiste dag van het jaar.”

“24 augustus 2019 was het KIK (Kind In Kampen) festival in het nieuwe voedselpark in de wijk Brunnepe in Kampen. Het festival was er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en had als doel het prikkelen van de nieuwsgierigheid van kinderen voor techniek, wetenschap, cultuur, natuur en ambacht door middel van interactieve workshops en dat was volgens mij zeker gelukt gezien het enthousiasme van de deelnemers.”


“23 september 2019 was het zover dat het gouden haantje werd teruggeplaatst op de top van de Bovenkerktoren. Het was indrukwekkend om te zien dat mensen op zo’n 75 meter hoogte het voor elkaar krijgen om de haan terug te zetten, zodat hij de komende dertig jaar of langer weer blijft staan in weer en wind.”

“Vrijdagavond 11 oktober 2019 was een zeer goed bezocht Oktoberfest georganiseerd door het actieve IJOV, maar dit jaar was de zaterdagavond even druk of zelfs nog drukker dan de vrijdagavond en dat was een unicum gezien de voorgaande jaren. Kortom een super geslaagd vrolijk feest en het is elk jaar weer prachtig om te zien dat verschillende generaties door elkaar zorgen voor een groot en gezellig feest.”

“Zaterdag 23 november 2019 was voor het eerst sinds jaren dat de Sinterklaas met de stoomboot in IJsselmuiden aankwam. En de enorme opkomst van de vele enthousiaste kinderen, ouders en opa en oma’s was een teken dat dit werd gewaardeerd. Kortom een geslaagde en sfeervolle nieuwe Sinterintocht in IJsselmuiden.”

“Zondag 3 december 2019 was het weer tijd voor de jaarlijkse Wereldlichtjesdag op de begraafplaats in Kampen. Het is zo bijzonder en indrukwekkend om te zien dat de vele deelnemers hun verdriet om dat moment met elkaar delen en daardoor zorgen voor verlichting in het donker.”