Afbeelding
Fred Sollie

Overijssel kiest 15 beeldbepalende evenementen

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Vijftien Overijsselse evenementen zijn door de provincie aangemerkt als beeldbepalend evenement in de periode 2020-2023. Deze gevestigde cultuur- en sportevenementen zijn volgens de provincie van hoge kwaliteit, geven Overijssel kleur en versterken de aantrekkelijkheid van de provincie voor inwoners en bezoekers.

De provincie Overijssel investeert in beeldbepalende evenementen vanwege hun (inter)nationale uitstraling, grote mediabereik en kwalitatief hoge niveau. Dit straalt af op de provincie als geheel. Er zijn 52 aanvragen ingediend. Een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit deskundigen heeft de aanvragen getoetst op de criteria voor beeldbepalende evenementen. Het College van Gedeputeerde Staten heeft het advies van de commissie overgenomen.

De vijftien evenementen zijn: Bevrijdingsfestival Overijssel; Corso Sint Jansklooster; CSI Ommen; CSI Twente; Deventer op Stelten; Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest; Dickens Festijn; Enschede Marathon; FBK Games; Halve Marathon; Zwolle Festival; GOGBOT; Military Enschede; Ribs & Blues; Stiftfestival; Triathlon Holten.

De evenementen krijgen een maximale subsidie tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar. Het definitieve bedrag per evenement wordt later bekend en is onder meer afhankelijk van een financiële toets die op dit moment nog wordt uitgevoerd.

Topevenementen

Eddy van Hijum, portefeuillehouder Evenementen: “We zijn trots op het grote aanbod kwalitatief goede evenementen in onze provincie. We hebben de lat bewust hoog gelegd, en geselecteerd op gevestigde evenementen met een goed aanbod. Ook hebben we gekeken hoe de evenementen bijdragen aan onze ambities, zoals het versterken van de sociale samenhang, de verbinding met het DNA van Overijssel en het toegankelijk maken van sport en cultuur voor iedereen. De beeldbepalende evenementen zijn echt topevenementen, die kleur geven aan Overijssel. Ze zijn aantrekkelijk voor onze inwoners, trekken mensen uit binnen- en buitenland naar Overijssel en zorgen zo voor een economische impuls.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden