Afbeelding
wikipedia

Binnenstad Kampen voorlopig niet meer afgesloten met pollers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Het voetgangersgebied in de binnenstad van Kampen is sinds begin februari niet meer afgesloten met beweegbare palen (zogenaamde pollers). De palen die het gebied tot nu toe afsloten, zijn afgeschreven en hadden regelmatig last van storingen.

Het vervangen van het huidige systeem is kostbaar. De gemeente Kampen onderzoekt de komende periode eventuele alternatieven. Om de bereikbaarheid voor ondernemers en hulpdiensten te garanderen, zijn de pollers vanaf nu niet meer actief.

Het voetgangersgebied in de binnenstad is sinds 2009 afgesloten met beweegbare palen om overlast van autoverkeer te voorkomen. De leverancier heeft laten weten het systeem niet meer te ondersteunen. Om problemen met de bereikbaarheid voor hulpdiensten en leveranciers te voorkomen, kiest de gemeente ervoor om het gebied voorlopig niet fysiek af te sluiten.

Gebied blijft gesloten zonder ontheffing

De venstertijden tussen 6.00 en 11.00 uur voor het bevoorraden van winkels en horeca blijven gelden. Binnen het gebied blijven dezelfde verkeersregels gelden. Dit betekent dat het gebied alleen toegankelijk is voor hulpdiensten en gebruikers met een ontheffing. Bij de ingangen van het voetgangersgebied staat met borden aangegeven dat het gebied niet vrij toegankelijk is. Automobilisten die het gebied zonder toestemming inrijden, riskeren een bekeuring van politie of handhaving.

Wethouder Albert Holtland: “Een veilig voetgangersgebied in de binnenstad is belangrijk. Hulpdiensten en leveranciers moeten het gebied wel zonder belemmering in kunnen als het nodig is. Met de huidige oplossing kunnen wij dit niet langer garanderen. We gebruiken de komende periode om te bepalen welke alternatieven er zijn en wat er echt nodig is. Hiermee voorkomen we onnodige investeringen en overlast voor ondernemers door storingen.”

Hulpdiensten en vertegenwoordigers van de binnenstad zijn eerder geïnformeerd over de wijziging van de toegang tot het gebied. Zij worden op de hoogte gehouden over het vervolg nadat het college een besluit heeft genomen. Ook ontheffingshouders met een transponder (een kastje om de pollers buiten de venstertijden te bedienen) ontvangen binnenkort bericht. De ervaringen uit de periode zonder fysieke afsluiting worden meegenomen bij een eventuele vervolgoplossing.

Overlast melden

Ervaart u overlast door de nieuwe situatie, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Uw melding kunt u doorgeven aan de medewerkers van handhaving via (038) 339 28 23 (binnen openingstijden) of via www.kampen.nl/melding. Is inzet van de politie nodig, bel dan 0900-8844 (geen spoed, wel politie).

 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.