Afbeelding

Maestro-verkiezing in Nieuwe Kerk

Algemeen

KAMPEN - In navolging van het gelijknamige televisie programma houdt muziekvereniging AMDG op 21 maart voor de derde keer de Kamper editie van de maestro-verkiezing. Ook burgemeester Koelewijn doet mee.

Voorzitter Johnny Middelbos is enthousiast: “ik ben heel blij dat we ook voor deze derde editie weer zo’n prominent deelnemersveld hebben weten te vinden. We willen graag kandidaten die voor veel mensen in Kampen bekend zijn, en die de uitdaging aan durven te gaan. Het is zeker niet niks om in de spotlight te staan in een hele nieuwe positie als dirigent van een volledig orkest. Op voorhand verdienen ze al waardering voor hun deelname.”

Naast burgemeester Koelewijn doen mee: Hilde Palland, 2e kamerlid voor het CDA; Brenda Siebrand, ondernemer in de uitvaartbegeleiding; Berjo Timmer van de gelijknamige snackbar en Remmert Krantz, eigenaar van restaurant/eetcafé De Bastaard.

De komende weken krijgen de deelnemers instructie van AMDG dirigent Han Koek en mogen zij een keer proef dirigeren voor het orkest. De muzikanten van AMDG daarentegen moeten ‘vol aan de bak’ om alle keuze nummers zo goed in te studeren dat ze kunnen reageren op alle grillen van de maestro’s.

Locatie: Nieuwe Kerk. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.