Afbeelding

Programma Bevrijdingsfestival Overijssel uitgebreid

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bevrijdingsfestival Overijssel heeft haar programma bekend gemaakt voor de 30e editie. Al eerder werd bekend dat de Ambassadeurs van de Vrijheid Lucas & Steve naar Zwolle komen. Daar zijn nu Davina Michelle, DI-RECT, Dirty Daddies, Kraantje Pappie, Balthazar, Blanks, Mark Foggo, Willy Wartaal en heel wat meer namen aan toegevoegd.

Het vrij toegankelijk festival heeft ieder jaar zo’n 130.000 bezoekers, er zijn 5 podia en 50+ acts. En dat zijn niet alleen bands. Naast een muzikaal programma is er ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘Verhalen om nooit te vergeten’.

Verhalen om nooit te vergeten creëer je als je het gesprek met elkaar aan gaat. Het vernieuwde Wereldpaviljoen is volgens de organisatie dé plek om dat te doen. Hier wordt een huiselijke sfeer gecreëerd om ook echt het gesprek over vrijheid met elkaar aan te gaan. Neem bijvoorbeeld plaats op ‘de Bank’, draai aan het rad en ga in gesprek over verschillende onderwerpen. Een goed gesprek komt ook tijdens het spelen van een spel of het doen van een wereldkroegquiz. In samenwerking met diverse opleidingen wordt gewerkt aan een divers programma waarbij verschillende thema’s worden aangeraakt, zoals politiek, journalistiek, inclusiviteit, theater, beeldende kunst en graphic design. Ook is er een Vrijheidscollege met Bilal Wahib. Bilal Wahib (1999) is acteur en rapper. Hij speelde onder andere in Brugklas, Spangas, Malik, Mocro Maffia en De Libi.

Familieprogramma

Ook is er dit jaar weer een uitgebreid familieprogramma. De gezellige en kindvriendelijke Familieweide staat weer bomvol met muziek, theater en vermaak waarbij ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ het centrale thema is. Kinderen zelf ontdekken hoe ze beter voor de wereld kunt zorgen, beginnend bij zichzelf. Voor kinderen is er ook de ‘Expeditie Vrijheid’. Kinderen kunnen in een route over het terrein lopen en komen onderweg verschillende opdrachten tegen. Zoals bijvoorbeeld: De ‘Je-hebt-het-recht-om…- invulmuur waar kinderen nadenken over positieve zaken waar ze vinden dat je recht op hebt, zoals Je hebt het recht om te dansen.

Eiland

Nieuw dit jaar is dat er een inhoudelijk programma is samengesteld op het eiland waar ook podium Abbott en Sena Performers Stage zijn. Expeditie NEXT (georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda) laat daar zien wat wetenschap is en wat voor rol wetenschappelijk onderzoek speelt in je dagelijks leven. Kom langs om te luisteren naar silent disco minicolleges van interessante wetenschappers of doe mee met de feit en fabel quiz, laat je verrassen door leuke wetenschappelijke feiten en win prijzen. Verder zijn er allerlei doe-dingen zoals workshops waar je zonnepaneeltjes kunt maken en leuke opstellingen.

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het voorlopige programma van Bevrijdingsfestival Overijssel 2020 te vinden. Via deze site is het ook mogelijk tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven.

 

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41