Afbeelding

Wordt horecaman Remmert Krantz de nieuwe Maestro?

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Vijf bekende Kampenaren strijden op zaterdagavond 21 maart om de felbegeerde titel Maestro van Kampen'. Zonder enige dirigeerervaring gaan zij het orkest van Muziekvereniging AMDG leiden. Een vakjury en het publiek zullen hun prestaties beoordelen waarna de winnaar de titel mag overnemen van wijkagent Jean Louis Becker.

Inmiddels hebben alle kandidaten een proefles gehad van AMDG dirigent Han Koek. Volgens Han is het enthousiasme bij de deelnemers enorm groot, maar belooft het wel weer een avond te worden met heel wat verrassende situaties.

In een serie portretten laten we de lezers van de Brug wekelijks kennis maken met één van de kandidaten. Vandaag stellen we de tweede deelnemer voor, Remmert Krantz. Voor velen is hij een bekende verschijning en zijn naam is onlosmakelijk verbonden met eetcafé/restaurant de Bastaard. Al 35 jaar zit hij in de horeca en al 30 jaar als eigenaar van deze bekende Kamper horecagelegenheid.

Op de vraag of hij mee wilde doen met Maestro, reageerde Remmert eerst terughoudend. 'Er zijn genoeg mensen die dat veel beter kunnen dan ik' was zijn reactie. Een aantal vaste gasten bleef aandringen en Remmert ging definitief om toen hij hoorde dat zijn horeca- en biljartmaatje Berjo Timmer ook mee zou doen.

Remmert is zelf niet opgegroeid met muziekles en/of het bespelen van een instrument, maar werkzaam in de horeca is hij wel dagelijks omgeven door muziek. Hij vindt allerlei muziek mooi, zingt graag mee, maar is alleen niet zo van de klassieke muziek, vertelt hij. Des te opvallender is zijn keuze om als eerste muziekstuk een mars te kiezen die rechtstreeks komt uit een opera van Giuseppe Verdi. Dat komt omdat Berjo hem te snel af was bij de keuze van de muziek; die pikte de mars in die hij ook had willen dirigeren.

Het is duidelijk dat beide horecamannen ook onderling de concurrentie aan gaan. Remmert heeft bewondering voor de dirigenten die een orkest leiden en vindt zijn deelname dan ook best spannend. Bij de eerste les blijkt het al een flinke klus om met 1 hand het dirigeerstokje 4 tellen in de maat te laten aangeven. Hij neemt zich voor om de komende weken vaak te oefenen, dus zullen we hem regelmatig zien zwaaien achter de tap.

Zaterdag 21 maart, Nieuwe Kerk, aanvang 20.00 uur en toegang gratis.