De gigantische winkelruimte midden in de verbouwing.
De gigantische winkelruimte midden in de verbouwing.

Kamper HEMA-filiaal omarmt twee unieke concepten met grootscheepse verbouwing

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Het is best spannend. Er verandert heel wat”, vertelt eigenaar Pepijn Keijser over de verbouwing van zijn HEMA-filiaal aan de Oudestraat. Wie tijdens de omvangrijke operatie even snel naar binnen spiekt ziet dat dit nogal een understatement is. De hele winkel wordt van boven tot onder onder handen genomen. Letterlijk. De gigantische winkelruimte is helemaal leeggehaald en tientallen werklieden krioelen door elkaar om zowel de vloer als het plafond volledig onder handen te nemen. Een ambitieuze verbouwing waarna de zaak compleet gemoderniseerd is en bovendien beschikt over een uniek horecaconcept.

“Wij omarmen twee nieuwe concepten van Hema en daarvoor moet alles onder handen genomen worden”, vertelt Keijser, terwijl hij met zichtbaar genoegen vaststelt dat de werkzaamheden op volle vaart doorgaan. De voorheen witte tegelvloer is al voor meer dan de de helft vervangen door zwarte tegels, wat de winkelruimte een totaal andere uitstraling geeft. “Die vloer leggen ze in een dag”, lacht Keijser. “Ongelooflijk hoe snel dat gaat.”

Na de vloer is het plafond aan de beurt en ook deze wordt zwart. “Dat is even heel wat anders dan de lichte kleuren die we hadden. De stellingen worden echter helemaal wit. Daarboven komt prachtige led-verlichting, om ervoor te zorgen dat de zaak toch een heel open, lichte uitstraling krijgt. Onze producten zijn straks bijzonder stijlvol uitgelicht. Bovendien is het veel duurzamer. Dat is in deze tijden ook belangrijk.”

HEMA Global

Naast een nieuwe look, wordt ook een totaal nieuw concept geïntroduceerd onder de naam HEMA Global. De hele zaak wordt ingedeeld in verschillende beleefwerelden waar gerelateerde producten bij elkaar te vinden zijn. Zo is alles voor kinderen bij elkaar te vinden. Ook de afdeling wonen krijgt een eigen gebied maar ook koken en tafelen. Het concept is eerst geïntroduceerd in Spanje en Parijs en wordt nu langzaamaan ook in Nederland uitgerold.

Het enthousiastst is Keijser over de aanpassingen van het horecagedeelte. Die wordt allereerst uitgebreid met 25 plaatsen, maar krijgt daarnaast ook een heel nieuw foodconcept. Hierbij draait alles om versheid. Verse ingrediënten met de focus op gezondheid en bereiding waar je bijstaat. “Voorheen werden de producten meer verwarmd. Straks wordt er echt gekookt. Er is veel meer beleving. Echt bijzonder zijn de nieuwe tosti’s die we straks hebben. Ik verwacht daar heel veel van. Dat klinkt misschien gek, maar ze zijn heel bijzonder, geloof me. We hebben Met nieuwe apparatuur aangeschaft, daarmee zijn de perfecte tosti’s te bereiden, lekkerder dan ooit en bovendien binnen een minuut klaar.”

Vaste klanten van HEMA, die niet kunnen wachten om hun vertrouwde ontbijtje weer te kunnen nuttigen, moeten nog even geduld hebben. Op 29 februari worden de deuren van de volledig verbouwde HEMA opnieuw geopend. Keijser nodigt iedereen uit om op die dag een kijkje te komen nemen.

HEMA
Oudestraat 33-37
8261 CD KAMPEN