Afbeelding

Geen Forddealer meer in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ford Wensink in Kampen sluit in maart 2020 haar deuren. Een klap voor haar trouwe klanten: die zijn nu op zoek naar een alternatief. Er lijkt geen nieuwe Fordservicedealer in Kampen te komen. Daardoor is er voor Fordbestuurders nog maar één optie: onderhouden bij een universele servicepartij. Er blijkt alleen veel onduidelijkheid te zijn over wat dat inhoudt.

Een universeel onderhoudsbedrijf onderhoudt alle automerken. Ook Fordbestuurders kunnen hier prima terecht. Toch blijken merkentrouwe bestuurders dat soms eng te vinden. Volkomen onterecht, volgens Gerrit Rook en Michel van der Werf, eigenaren van Kampens’ eigen universele onderhoudsbedrijf Profile Car & Tyreservice Auto RenZ.

“In het verleden zijn onzinverhalen rondgestrooid”, aldus Rook. “Denk aan fabrieksgarantie: mensen denken dat deze vervalt bij een universeel autobedrijf, maar garantie blijft gewoon geldig”.

Dealer of universeel
Volgens Van der Werf kan een universeel onderhoudsbedrijf nagenoeg hetzelfde als een dealerservicepunt. Er zijn maar twee uitzonderingen.

“We kunnen de software van een Ford niet updaten. Dat kan alleen de fabriek, bijvoorbeeld als bij een bepaald type motor regelmatig een storing optreedt. Dit komt bijna nooit voor”.

“We mogen ook geen garantiereparaties uitvoeren”, vult Rook aan. “Dat komt doordat Ford zelf wil beoordelen of de reparatie uitgevoerd mag worden. Dan zorgen we voor klanten dat hun auto op de juiste plek gerepareerd wordt”.

“Het mooie is”, zo grapt Van der Werf: “We kunnen dezelfde onderdelen bestellen als de dealer, mét of zonder logo van Ford erop. Zonder logo is alleen vele malen goedkoper. En die keuze heb je dan bij de dealer weer niet.”