Knappe zege Wit-Blauw/Green Organics in Assen

De opdracht was duidelijk vandaag, wederom was verliezen geen optie. In Assen werd tegen het plaatselijke AVO dan ook een zowel knappe als zeer belangrijke zege geboekt. Een 12-7 achterstand bij rust werd in de tweede helft omgebogen tot een zeer verdiende 19-21 overwinning.

Na de zwaarbevochten overwinning drie weken terug tegen DOS Westbroek was het afwachten of de lijn doorgezet kon worden. AVO zou het volgende slachtoffer moeten worden van de dadendrang van de Kamper ploeg. Wetende dat het in Assen zeer lastig winnen was, werd er dus weer iets extra’s gevraagd van de spelers en speelsters. AVO bezette de 4e plek, maar met slechts twee punten meer. Het begin was zenuwachtig, aan alles voelde je dat voor beide partijen deze wedstrijd van groot belang was. Net als tegen DOS Westbroek startte Marc Houtman met het aanvalsvak Judith, Krista, Tom en Jordy en werd er dus verdedigend gekozen voor Elyne, Denise, Maarten en Gert. Tot 3-3 ging het gelijk op waarna AVO het eerste gaatje sloeg van 6-4 tot 8-4. Met name het 2e aanvalsvak had moeite om de korf te vinden. En zo werd in de 1e helft Jelle Visscher in dit vak tijdelijk ingebracht. Buiten de nodige ervaring ook natuurlijk belangrijk voor het brengen van nog meer vuur. Via 11-6 werd er een 12-7 ruststand bereikt. Met in de eerste helft een flink aantal dubieuze beslissingen in ons nadeel. Met de nodige woede en frustratie werd de kleedkamer opgezocht en het was bewonderenswaardig hoe deze negatieve emoties in het tweede bedrijf werden omgezet in positieve energie. Er kwam een team het veld in waarvan de dadendrang uit de ogen spatte. Vanaf het begin werd de tegenstander de wil opgelegd en werd op geheel eigen kracht in no-time terug geknokt tot 12-10. We waren weer helemaal terug in de wedstrijd. Zeker toen er een 14-14 stand op het bord kwam. De formatie rook bloed en vanuit een zeer solide verdediging en mooie aanvallen werd de eerste voorsprong genomen en uitgebouwd tot 14-18. Aan alles zag en voelde je dat deze vibe niet meer uit handen werd gegeven. De voorsprong van 4 punten werd gehandhaafd en in de laatste minuut mocht AVO nog twee keer scoren voor de statistieken wat resulteerde in een 19-21 einduitslag. Een absolute teamprestatie waar niemand verzaakte en niet onbelangrijk was ook hoe de ploeg de kleedkamer uitkwam. Een zege die het nodige vertrouwen zal en mag geven. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen de bijna zekere kampioen Unitas. De ploeg welke Marc Houtman volgend jaar onder zijn hoede zal hebben.