Afbeelding

Humanitas helpt tijdens corona crisis

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In verband met de corona crisis heeft Humanitas nu via de telefoon en digitaal contact met haar deelnemers. Petra Stevering, coördinator Tandemproject: “De eerste ervaringen zijn zeer positief, deelnemers vinden het erg fijn om juist nu contact te houden”.

Petra denkt dat er veel meer mensen zijn die hier behoefte aan hebben. "Het is immers heel begrijpelijk dat je je in deze periode angstig, alleen of eenzaam kunt voelen. Misschien maak je je wel zorgen over je gezondheid of die van anderen. Het kan heel helpend en ondersteunend zijn als er een vaste vrijwilliger is, waar je een praatje mee kunt maken en/of je zorgen kunt delen."

Humanitas zet zich in Kampen al ruim 4 jaar in om eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. Een vrijwillig maatje van Humanitas komt normaal gesproken bij je thuis, luistert, denkt mee en onderneemt samen met jou leuke activiteiten. Daarnaast is Vriendenkringen en het Vriendencafé opgezet, een manier om elkaar te leren kennen en ontmoeten.

Humanitas heeft vrijwilligers die gedurende de corona crisis telefonisch of digitaal contact willen onderhouden met mensen die daar behoefte aan hebben. "Je kunt samen afspreken hoe en op welke tijd je contact met elkaar hebt. Zo starten we met een online Vriendencafe via skype", vertelt Petra. "Daarnaast is het ook mogelijk deel te nemen aan een zogenaamde 'telefooncirkel'. Deze wordt op afgesproken tijden gestart: jij wordt gebeld en vervolgens bel jij weer iemand anders, die weer iemand belt, etc. Humanitas zal mensen die hier behoefte aan hebben met elkaar in contact brengen."

Aanmelden, meer informatie ontvangen of aanmelden als vrijwilliger kan bij Petra Stevering: (06) 578 810 49 of p.stevering@humanitas.nl.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 13 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 22 uur geleden