Afbeelding
aangeleverd

Geslaagd online Koffiemomentje

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het eerste online Koffiemomentje dat maandagochtend 6 april werd gehouden door Kampen Partners, zal op 4 mei worden herhaald.

Bijna iedereen was enthousiast over de formule en de behoefte om met elkaar ervaringen uit te wisselen blijkt groot. Aan het online Koffiemomentje namen meer dan 40 mensen uit Kampen deel, van wethouder Meijering tot Jan Luijendijk, directeur van Stadserven en Maurits Luth, die binnenkort start als voorganger bij de Baptistengemeente in Kampen. Vooral over de situatie in coronatijd werd veel gesproken. Een aantal belangrijke tips en opmerkingen is bewaard in het chatoverzicht, dat terug te lezen is via www.onlinekoffiemomentje.nl.

Techniek

Niet iedere deelnemer heeft een snelle internetverbinding, zo bleek. Daarom wordt aanbevolen bij de volgende keer niet te vertrouwen op wifi, maar op een ethernetkabel naar je internetmodem. Daarnaast zal op 4 mei het professionele videoplatform Zoom.us worden ingezet voor een meer stabiele online omgeving. Dit wordt aangeboden door Marnix Hacquebord van Present-it, die als coproducent meewerkt aan de digitale bijpraatsessie op 4 mei.

After party

Bij het eerste online Koffiemomentje was er een virtuele tour over het Kamper eiland. Daarnaast waren er veel verhalen om met elkaar te delen, waardoor de afgesproken eindtijd van 10.00 uur iets werd overschreden, terwijl er nog veel meer te vertellen viel. Daarom wordt op 4 mei de online after party geïntroduceerd. Tussen 10 en 11 uur mag iedereen zijn of haar microfoon open zetten en met elkaar verder praten. Bovendien kan iedereen dan de chatberichten nog eens rustig teruglezen.