Afbeelding

1,5 meter sessies IJsselmuiden

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN – In buurthuis Het Lokaal en jeugdhonk The Take worden wekelijks veel activiteiten gehouden voor en door inwoners van IJsselmuiden. Nu zijn ze gesloten. Er is echter een alternatief bedacht om met inwoners in contact te blijven.

Vanaf woensdag 15 april gaan Anneke Westerhof (welzijnswerker) en Jordy Habekotté (jongerenwerker) 2 à 3 keer in de week op pad met de 1,5 meter sessie. "We komen met Lokaal talent bij de voordeur in de straat en op locaties waar kinderen zijn. We zijn present met liedjes of een ander klein optreden. Speciaal voor de 1,5 meter sessie heeft René Lorist, werkzaam bij Quintus, een 1,5 metersessie lied geschreven: "Laten we welzijn".

Romano en Martijn, vrijwilligeres bij buurthuis Het Lokaal, maken een reclamekar waarop informatie staat. Hierop staat ook de hulplijn (038-4569700). Inwoners kunnen die bellen voor vragen, een praatje en hulp bij boodschappen, vervoer, de tuin etcetera.

"Wij komen naar u toe, waar we langs gaan is een verrassing. We houden het klein en we houden ons aan de RIVM regels. Dit betekent dat de inwoners kijken en luisteren vanuit hun eigen huis naar het aanbod. Maximaal 3 mensen zullen de optredens verzorgen en die blijven 1,5 meter uit elkaar. Wilt u ons volgen dan kan dat op facebook van Het Lokaal IJsselmuiden en jeugdhonk The Take", aldus de organisatie. Wie belangeloos mee wil doen aan de 1,5 meter sessies kan zich aanmelden bij WIJZ Welzijn Kampen via (038) 456 97 00. Vraag naar Jordy of Anneke.