Afbeelding

Wie wil Joris Kingma helpen?

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Je loopt door het park en je ziet ineens een briefje hangen met een telefoonnummer. Op het briefje staat: "Wil je me helpen? Bel dan het volgende telefoonnummer." Je krijgt een goedgemutste jongeman aan de telefoon die zegt dat hij je alles uit zal leggen.

Deze jongeman heet Joris Kingma. Hij is derdejaars student Docent Theater aan ArtEZ te Zwolle en woont in Kampen. Voor zijn opleiding moest hij een maatschappelijk project ontwikkelen en vanwege zijn fascinatie voor telefoons, heeft hij besloten om een project te ontwikkelen dat zich afspeelt via de telefoon. Hij heeft 10 mobiele telefoons aangeschaft die hij wil verspreiden in Kampen en omstreken. Deze mobiele telefoons zijn voorzien van beltegoed, zodat deze mensen elkaar kunnen bellen en met elkaar in gesprek kunnen komen. Daarnaast wil hij contact leggen met verschillende verzorgingshuizen of andere mensen die alleen thuis zitten in Kampen en omstreken om op die manier de eenzaamheid en verveling tegen te gaan. Of om mensen gewoon mooi gesprek met elkaar te geven.

De gesprekken zullen niet zomaar ergens over gaan. Er zijn verschillende onderwerpen waar men over zal praten. Welke onderwerpen dat zijn, daar zal je zelf achter moeten komen als je meedoet met dit project. Joris is nog op zoek naar een aantal mensen in een verzorgingstehuis, mensen die alleen thuis zitten of mensen die gewoon behoefte hebben aan een praatje. Bent u geïnteresseerd en wilt u meedoen aan het project van Joris, stuur dan een email naar redactie@brugmedia.nl. Dan wordt u in contact gebracht met Joris.