Afbeelding

CROWDFUNDING PRULLENBAK?

· leestijd 1 minuut Algemeen

Daar gaan we weer. Is dit het ‘nieuwe normaal’? We mogen toch hopen van niet. Lekker weertje. Even naar de snackbar of pizzaboer. Op het strandje bij de stadsbrug dineren met uitzicht op een geweldig stadsfront. Het afval van je afgooien omdat er geen prullenbak is om het in te doen. Leuke stadsentree. De bewoners verzamelen het afval. #inwonersparticipatie. De foto is het resultaat van gisteravond. Zij hebben meerdere malen aan de bel getrokken. Bij ons, GBK, en bij de gemeente. Gemeente Kampen, de bewoners vroegen om een prullenbak, dat moet toch mogelijk zijn?

Dat was alweer meer dan 3 weken geleden. En daarvoor ook al eens in november. Wij kunnen ons voorstellen dat de omwonenden er behoorlijk gefrustreerd van raken. Er zal toch nog wel ergens op zolder een oude prullenbak te vinden zijn? Dat Kampen in financieel zwaar weer zit is al erg. Maar de omwonenden hoeven toch geen crowdfundingsactie te starten voor de aanschaf van een prullenbak? Daarom een oproep aan burgemeester en wethouders: u leest dit ook. In het coalitieprogramma staat: “Onze openbare ruimte wordt daarom zo ingericht en onderhouden dat het een ontmoetingsplek voor iedereen kan zijn: toegankelijk en veilig, voor jong en oud, duurzaam ingericht en goed verzorgd.”

Dus, help de omwonenden daarom aan een prullenbak! Als het kan een met een redelijke inhoud gezien de hoeveelheid afval dat achterblijft. En handhaven zo nu en dan kan ook geen kwaad. Los uw belofte in.