Afbeelding

Henk Gootjes: ‘Wees trots op Reflex’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Henk Gootjes vindt dat Kampen wel wat trotser mag zijn op Reflex. “Het is een kleine club, maar kijk eens wat er allemaal is gebeurd bij Reflex”, aldus Gootjes.

Hij ziet met lede ogen aan dat er nog altijd geen duidelijkheid is over de toekomstige huisvesting van Reflex. “De club speelt al jaren op een hoog niveau, maar de gemeente doet daar niets mee. Waar is de steun voor Reflex? Er wordt maar wat gepiepeld met die hal. Reflex verbindt. De gemeente onderschat de waarde van zulk soort verenigingen. Zie de toegevoegde waarde van Reflex. Neem de club serieus.”

Gootjes roept het ‘kritische’ publiek van Reflex op om eens trots te zijn op de club. “Iconen uit het Nederlandse volleybal spelen gewoon bij Reflex en helpen de club verder. Ook komend seizoen speelt Reflex in de topdivisie. Geniet daarvan. Het kan zo een keer over zijn.”

Verschillende leden van Reflex dromen van een terugkeer in de eredivisie. “Qua niveau hoort Reflex daar momenteel thuis, maar qua organisatie kun je het beter niet doen. Dan moet je het nodige veranderen. Ik betwijfel of dat kan bij Reflex. De kracht van Reflex ligt in de kleinschaligheid. Iedereen kent elkaar en het is gezellig. Maar organisatorisch kan het beter. Zo’n vereniging functioneert het beste als je het strak organiseert, maar wel losjes in de uitvoering. Met Gerben Hendriks als voorzitter gaat het wel beter. Hij is betrokken en zit er dicht op”, aldus Gootjes.

De volleybaltrainer pleit voor het opknappen van de Reflexhal. Met een nieuwe hal gaat de gezelligheid uit de vereniging. Dat is een groot gevaar. Kijk maar naar Westenholte. Met het nieuwe Anker is de nostalgie weg. Dat moet je in Kampen zien te voorkomen. Alle teams komen graag spelen in de Reflexhal.”

Vijf spelers

VV Kampen naar

Noord Veluwe Boys

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het lijkt een zware opgave te worden voor VV Kampen om komend seizoen een eerste elftal op de been te brengen. Vijf spelers maken de overstap naar Noord Veluwe Boys en dat maakt de spoeling nog dunner bij de vierdeklasser uit Kampen.

Onlangs vertelde voorzitter Ron Diender dat de club dringend op zoek is naar nieuwe spelers. “Een aantal nieuwe jongens gaat stoppen, dus we hebben een flink aantal nieuwe spelers nodig. Als dat niet lukt, hebben we echt een probleem. Dan kunnen we geen eerste elftal inschrijven”, aldus Diender.

Zondag kwam Noord Veluwe Boys via Facebook met het nieuws dat vijf spelers van VV Kampen overstappen naar de club uit Hattemerbroek. Het gaat om Johnny Mulder, Selim Ben Mansour, Mo Abdullah, Mike Piek en Silvan van der Meulen.