Afbeelding
kinderzwerfboek.nl

Bibliotheek organiseert gratis fietspuzzeltochten

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Bibliotheek Kampen nodigt uit om mee te doen aan de gratis fietspuzzeltochten langs kinderzwerfboekstations in en om Kampen. Met het oplossen van de puzzel kunnen prijzen gewonnen worden zoals een goedgevulde fietsmand.

De drie verschillende routes leiden langs kinderzwerfboekstations waar kinderen gratis nieuwe boeken kunnen meenemen. Het betreft de routes ‘Binnenstad Kampen, ‘Stad Kampen’ en ‘Dagroute Kampen’. Ook is het mogelijk om álle zwerfboekstations in de gemeente Kampen te bezoeken en af te vinken op een schatkaart.

Bij een aantal stations zijn extra’s, zoals een gratis limonade, koffie of thee bij Hema Kampen, dieren knuffelen bij Zoddepark, en een wandelingetje over Voedselpark de Groene Brunneper. De routekaarten en schatkaart zijn af te halen in Bibliotheek Kampen in de Stadskazerne die van maandag tot en met zaterdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Winnen

Tijdens de fietspuzzeltochten kunnen kinderen al gratis nieuwe boeken uitzoeken, maar in de Bibliotheek wacht hen ook nog een kadootje. Na de zomervakantie worden onder de deelnemers prijzen verloot die door Van Dijk Bikes beschikbaar zijn gesteld. De winnaars zullen onder andere bekendgemaakt worden via www.bibliotheekkampen.nl en de social media.

Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboeken zijn van en voor alle kinderen. Het zijn nieuwe boeken die gratis worden aangeboden in kinderzwerfboekstations, en van daar uit gaan zwerven. Na het lezen laten kinderen de boeken weer ergens achter voor een volgende gelukkige vinder. Bijvoorbeeld op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij of in de trein...De kinderzwerfboeken zijn te herkennen aan de sticker op de kaft. Hierop staat: ‘Neem me mee!’ In en om Kampen zijn inmiddels zo’n 20 kinderzwerfboekstations, te vinden bij mensen thuis, bij winkels en apotheken, enzovoorts.