Afbeelding
Klaas Muis

Tjibbe van Dijk Lid van Verdienste van SZO

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN - Scheidsrechtersvereniging Zwolle en Omstreken (SZO) heeft vorige week Tjibbe van Dijk en Henk Schreurs gehuldigd. Beide Kampenaren zijn al jarenlang lid van de SZO. Van Dijk werd uitgeroepen tot Lid van Verdienste van de SZO.

De SZO is een belangenvereniging voor amateurscheidsrechters in de regio Zwolle en is aangesloten bij de overkoepelende organisatie van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS).

De SZO hield vorige week maandag haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Oorspronkelijk stond deze gepland voor 30 maart, maar vanwege de coronacrisis werd de vergadering uitgesteld. De scheidsrechtersvereniging heeft sinds zo’n vijf jaar haar domicilie bij de accommodatie van KHC. Bij de algemene ledenvergadering van vorige week stonden Tjibbe van Dijk en Henk Schreurs even in het middelpunt van de belangstelling.

Tjibbe van Dijk

Van Dijk werd op 15 november 1972 lid van de SZO. Op de algemene ledenvergadering van de SZO op 7 april 2003 werd hij al gehuldigd omdat hij 25 jaar lid was van de scheidsrechtersvereniging en kreeg hij de bijbehorende jubileumspeld. In 25 maart 20013 kreeg hij de jubileumspeld van 40-jaar lidmaatschap van de SZO. De huidige voorzitter van KHC heeft zich meer dan 25 jaar ingezet voor de arbitrage in KNVB District Oost en het betaald voetbal in Nederland.

Van 1972 tot en met 1998 bekleedde Van Dijk enkele bestuursfuncties binnen de SZO. Op de algemene ledenvergadering van 23 maart 1987 werd hij benoemd in de technische commissie van de SZO.

Op 30 maart 1989 trad Van Dijk toe tot het bestuur van SZO en ging hij zich bezighouden met de portefeuille technische zaken. In die hoedanigheid organiseerde Van Dijk tal van evenementen, zoals de conditietest en spelregelwedstrijden voor COVS-teams en de jeugd van voetbalverenigingen in het rayon van de SZO.

Toen Van Dijk als scheidsrechter ook internationaal doorbrak, voornamelijk als assistent-scheidsrechter bij de betaald voetbalscheidsrechters John Blankenstein, Mario van der Ende, Dick Jol en Jaap Uilenberg, kon hij zijn bestuursfunctie bij de SZO niet langer combineren met zijn maatschappelijke carrière en zijn hobby als assistent-scheidsrechter. Hij trad op de algemene ledenvergadering van de SZO van 23 maart 1992 af.

Van Dijk bleef echter de SZO trouw. Door de invloed van Van Dijk is de accommodatie van KHC het thuishonk geworden van de SZO, waar de scheidsrechtersvereniging tal van activiteiten organiseert en waar wekelijks door de leden wordt getraind.

“Het bestuur en de leden van SZO wanen zich in een warm bad. Het bestuur van SZO is Tjibbe van Dijk heel dankbaar en zeer erkentelijk voor hetgeen het bestuur en de vereniging van SZO de afgelopen jaren is overkomen”, aldus de scheidsrechtersvereniging. Alle reden om Van Dijk te benoemen tot Lid van Verdienste. Dit voorstel van het bestuur werd dan ook met een daverend applaus geaccordeerd.

Henk Schreurs

Henk Schreurs werd gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van de SZO. Hij werd op 9 oktober 1979 lid van de SZO. Op de algemene ledenvergadering van 29 maart 2004 werd hij gehuldigd omdat hij al 25 jaar lid was van SZO en kreeg hij de bijbehorende jubileumspeld.

Vanwege gezondheidsklachten moest Schreurs in 2019 noodgedwongen stoppen met zijn hobby. Hij was dus veertig jaar actief als scheidsrechter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00