Afbeelding

(Vrijwillige) maatjes gezocht voor het  thema 'Verlies en Rouw'

Algemeen

KAMPEN - Voor haar Tandemproject zoekt Humanitas Kampen vrijwilligers met een luisterend oor, die geduldig en niet bang voor emoties zijn, zelf ervaring hebben met verlies en rouw en het missen van een dierbare.

In samenwerking met het begraafplaatsproject gaat het Tandemproject zich inzetten op het thema Verlies en Rouw. Humanitas Tandem is voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Tandem is vriendschappelijk en ondersteunend contact, bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Een maatje van Humanitas Tandem, thema Verlies en Rouw, biedt de deelnemer een luisterend oor, gelegenheid om verhaal te doen en emoties te delen en biedt sociale steun.

De organisatie vertelt: "We kunnen de ondersteuning bieden in één op één contact, een lotgenotengroep behoort ook tot de mogelijkheid. Wij vragen: een tijdsinvestering van ongeveer 1 à 3 uur per week; een verbintenis van minimaal een jaar, dat is de duur van een maatjescontact; woonachtig in Kampen of omgeving.

Scholing middels e-learning en de cursus Basisintroductie en steun bij verlies. Professionele begeleiding. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Petra Stevering via (06) 578 810 49 of stuur een korte motivatie met CV naar p.stevering@humanitas.nl