Afbeelding

Stichting Nikai 4 Life onderstreept 2 jarig bestaan met Cheque van € 35.000 euro voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker

· leestijd 1 minuut Algemeen

Dinsdag 1 september hebben de oprichters van Stichting Nikai 4 Life een bezoek gebracht aan het Prinses Maxima Centrum om daar aan hoofdonderzoeker Jarno Drost van de Drost Research Group een cheque te overhandigen ter waarde van € 35.000,- Door de Corona maatregelen waren de ouders van Nikai genoodzaakt om deze cheque, naar aanleiding van het 2 jarig bestaan eind juni, na de vakantie te doen. Het was goed om te horen dat de onderzoeken weer in volle gang zijn opgepakt, nadat het vanwege de Corona crisis een tijde heeft stilgelegen. Stichting Nikai 4 Life heeft in de afgelopen 2 jaar niet stil gezeten en heeft in die periode al 200.000 euro bijgedragen aan onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker. In het eerste jaar is hiermee een volledig onderzoek gefinancierd (kosten 100.0000). De bevindingen van dit onderzoek zijn meegenomen in het vervolgonderzoek. Dit meerjarig Crispr onderzoek is in het voorjaar van dit jaar opgestart en daarvoor is nu al 100.000 euro ingezameld en overgemaakt. De oprichters bedanken iedereen die zich de afgelopen 2 jaar heeft ingezet voor Stichting Nikai 4 Life en hoopt ook in de komende jaren weer veel steun te mogen ontvangen, want helaas overlijden er in Nederland nog steeds 2 a 3 kinderen per week aan kinderkanker. Het zou toch goed zijn als we hier samen verandering in kunnen brengen.

Stichting Nikai 4 Life

Eind 2017 verloren de oprichters van Stichting Nikai4Life hun 12 jarige zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien dragen zij bij aan het verbeteren van de mogelijkheden door geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren.