Burgemeester Koelewijn overhandigt de koninklijke onderscheiding
Burgemeester Koelewijn overhandigt de koninklijke onderscheiding Richard Tennekes

H.J. van Putten ontvangt koninklijke waardering voor bewezen diensten

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – In de natuurrijke omgeving van de Roggebotstaete heeft burgemeester Koelewijn een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer H.J. van Putten. De administrateur van de Gereformeerde Gemeente Kampen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ondanks dat de uitreiking goed geheim was gehouden, was Van Putten de voorafgaande dagen toch wel ”spitsig” geworden.

Na zestien jaar de taak vervuld te hebben van administrateur, legde Herman J. van Putten (70) zaterdag 29 augustus dit vrijwilligerswerk neer. Bij zijn afscheid werd hij letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Dat trof hem heel aangenaam en in een reactie laat de gedecoreerde weten ”zeer vereerd” te zijn.

Verdiensten
Van Putten is op velerlei terreinen binnen de Gereformeerde Gemeente actief geweest. Geboren en getogen in Kampen, is hij bestuurslid geweest van de jeugdvereniging en bestuursafgevaardigde van District Noord-Oost van de Jeugdbond.
Na zijn huwelijk vertrok hij uit Kampen. Hij was één van de oprichters van het koor van de GerGem in Hilversum. In Zeeland is hij bijna tien jaar als bestuurslid verbonden geweest aan het Calvijn College op de vestiging in Middelburg.
In 2000 raakte Van Putten op zijn vijftigste arbeidsongeschikt en keerde hij terug naar Kampen. Hij pakte vrijwilligerswerk op binnen de Gereformeerde Gemeente. Met name voor die lange periode en het vrijwilligersaspect is dhr. H.J. van Putten nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Herman J. van Putten en zijn echtgenote (foto: Bort Koelewijn)

Versierselen
In zijn toespraak prees burgemeester Koelewijn de ”deskundigheid” van Van Putten, naast diens ”positieve en constructieve inbreng bij lastig te nemen besluiten” en “plezierige communicatieve stijl”. Gewoonlijk zou de burgemeester de gedecoreerde de versierelen opgespeld hebben in de Poortkerk, de thuisbasis van Van Putten.
De Roggebotstaete bood echter meer ruimte voor het gezelschap. Koelewijn vond mevrouw Van Putten bereid om het koninklijke lintje op te spelden waarmee de afstand tussen beide heren gewaarborgd bleef. Eerst in de kassen en later in de buitenlucht was het een aangenaam vertoeven. Met een koninklijke rand.