Afbeelding

Kamper Kracht fonds en Sportcentrum Sonnenberch bundelen krachten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kamper Kracht fonds zet zich in voor mensen die het net niet op eigen kracht kunnen redden. Om die hulp te kunnen bieden zijn sponsoren en donateurs essentieel. Daarom is het Kamper Kracht fonds blij dat het met drie organisaties een deal heeft kunnen sluiten tijdens de Tohopesate. Een van deze nieuwe partners is Sportcentrum Sonnenberch uit IJsselmuiden.


De samenwerking biedt Kamper Kracht fonds de gelegenheid om mensen die het moeilijk hebben toch te laten sporten. Bij Sportcentrum Sonnenberch is er een ruime keuze. ?We bieden hier 42 verschillende sporten aan?, vertelt eigenaar Berry Prinsen van het sportcentrum in IJsselmuiden.?  Zo heeft Sportcentrum Sonnenberch de beschikking over een uitgebreid fitnesscentra, waar een breed scala aan groepslessen wordt georganiseerd. Daarnaast speelt judo een belangrijke rol. Er is een uitgebreide judozaal, waar judolessen worden aangeboden aan verschillende leeftijdsgroepen. En dan is er nog het zwembad, waar allerlei activiteiten worden gehouden.

Prinsen heeft veel sympathie voor het Kamper Kracht fonds en is blij dat zijn sportcentrum een lokaal initiatief kan helpen. ?Er zijn diverse gezinnen die net boven de minima zitten. Zij worden vaak vergeten, maar hebben zoveel lasten, dat de kinderen niet kunnen sporten. Voor die groep willen we graag sport aanbieden. Trouwens, niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. We zijn blij dat we ons als partner hebben kunnen verbinden aan Kamper Kracht fonds. Het zou heel mooi zijn als we door deze samenwerking mensen in beweging kunnen krijgen.?

Volgens voorzitter Lidi Kievit wil Kamper Kracht fonds maatwerk leveren. ?Mensen kunnen zichzelf aanmelden of we worden ingeseind door bijvoorbeeld het maatschappelijk werk als iemand in aanmerking komt.  Iedereen wordt van tevoren gescreend.  Is het echt nodig, of kunnen mensen erg anders terecht? We willen laagdrempelig zijn, maar we willen wel de juiste groep bedienen.?