Afbeelding
Foto: Tennekes

Romano Luhukay keert verrassend terug bij KHC

Sport


(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Romano Luhukay keert terug bij KHC. Hij zou dit seizoen aanvankelijk spelen bij Go-Ahead Kampen, maar door veranderende werkomstandigheden kwam daar de klad in. KHC diende een verzoek in voor overschrijving en dat werd vandaag ingewilligd door de KNVB. Met de komst van de 25-jarige middenvelder krijgt de selectie van KHC een onverwachtse kwaliteitsimpuls.

Sinds 1 september zijn de werkomstandigheden van Luhukay door corona veranderd. Daardoor kan hij niet meer altijd aanwezig op trainingen en dreigde hij een streep te moeten zetten door zijn seizoen. KHC diende vervolgens een verzoek in. 

“We hebben een werkgeversverklaring en een begeleidende brief van ons ingeleverd bij de KNVB. Vandaag hebben we bericht gekregen. Op basis van een wijziging van van werkomstandigheden mag hij voor KHC gaan spelen”, aldus Marcel Hup, bestuurslid voetbalzaken bij KHC.

Lukukay kwam eerder drie seizoenen (2016-2019) uit voor de Kamper eersteklasser. Daarna vertrok hij naar CSV Apeldoorn. Dit seizoen was hij een van de nieuwelingen bij Go-Ahead Kampen, maar hij voetbalde alleen mee in de voorbereiding en zodoende speelde hij geen bindende wedstrijd voor Go-Ahead.



Gerard Meijeringh