John Zoetebier

KHC thuis onderuit

Algemeen

KAMPEN - KHC heeft geen punten overgehouden aan het duel tegen SDV Barneveld. De Kamper ploeg verloor met 1-3. KHC is hekkensluiter in de eerste klasse D met vier punten achterstand op Hierden en Go-Ahead Kampen.

KHC kwam al in de 5e minuut op achterstand. Drie minuten later wist KHC de schade te herstellen. Na goed voorbereidend werk van Tom Diender scoorde Özhan Kardag.

SDV Barneveld bleef echter de betere ploeg en kwam al snel (12e minuut) weer op voorsprong. Een kwartier later zetten de bezoekers de marge op twee. KHC verloor de slag op het middenveld. Daarom greep trainer Herman Oosterhaar in de rust in. Hij bracht Burak Alp en Mike Frederiks. Daardoor kreeg KHC wel meer controle, maar uitgespeelde kansen bleven uit.

“Drie persoonlijke fouten breken ons op. Twee keer wordt de bal zomaar ingeleverd en één keer letten we bij een corner niet op. Het was niet goed vergeleken met een week eerder. Toen hebben we als team meer op de mat gelegd”, aldus Oosterhaar.

Inmiddels begin de KHC-selectie voor volgend seizoen vorm te krijgen. Ibrahim Tuncer, Bjorn van Enk, Leroy Knol, Jorian Wellenberg, Nick Notrot, Mike Frederiks, Jarron de Lange, Burak Alp, Brenn de Lange, Durk van der Leest, Jorian van Dijk en Bryan Wielandt gaan nog een jaar door bij KHC.