De Lutherse Kerk een goed voorbeeld van classicisme in Kampen.
De Lutherse Kerk een goed voorbeeld van classicisme in Kampen. Nick de Vries.

Afsluiting Vredesweek in Lutherse Kerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Vredesweek 2020 wordt in Kampen op zondag 27 september afgesloten met een oecumenische viering in de Lutherse Kerk. Aan de viering wordt meegewerkt door vrijwilligers uit diverse kerken. Voorgangers is drs. Rinus van Warven.

De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met verschillen. Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. Verschillen in morele opvattingen en de spanningen die dit oproept met de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele gelijkheid van mensen.

De organisatie vertelt: “Dit thema nodigt uit om grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Aan de andere kant van een grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. In de huidige samenleving ligt polarisatie op de loer, omdat veel mensen steeds meer in hun eigen bubbel leven. Het samenleven in zo’n grote diversiteit schuurt en doet pijn, je moet er misschien zelf iets voor inleveren: je eigen, vertrouwde mening of gewoonten. Het vraagt moed om op te komen voor de ander, die anders is. Rinus van Warven wil laten zien dat vreedzaam samenleven met elkaar en met mensen uit andere geloven en culturen goed mogelijk is. Onze samenleving heeft behoefte aan deze mensen, die bereid zijn om uit hun comfortzone te stappen. Die laten zien dat er een alternatief is, een antwoord op polarisatie.”

De Vredesdienst is een initiatief van de Kamper Beraadsgroep van Kerken en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, collecte bij de uitgang. Aanmelden is verplicht en kan via vredesviering@gmail.com.