Kinderen leren omgaan met rouw

Partnerbijdrages

Brenda Siebrand-Koper van Siebrand Uitvaartbegeleiding houdt op dinsdag 13 oktober een lezing over het onderwerp ?Kind en rouw' in Quintus, centrum voor kunsteducatie. Zij vertelt hoe kinderen betrokken kunnen worden bij een uitvaart.

Helaas wordt Siebrand regelmatig ingeschakeld als er afscheid moet worden genomen van een jong persoon. Dan zijn kinderen vaak nauw betrokken bij de uitvaart, bijvoorbeeld als het een van hun ouders betreft of een broertje of zusje. Het is van groot belang om kinderen in rouw zo goed mogelijk te begeleiden. Daarbij helpt het enorm als de naasten van rouwende kinderen goed geïnformeerd zijn over wat zij kunnen verwachten.

Volwassenen kunnen zeer waardevol zijn voor het kind als het om moet gaan met verlies. Iedereen die meer wil weten over dit onderwerp is welkom in de aula van Quintus aan de Vloeddijk 38. De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur en de toegang is gratis. Informatie: Siebrand Uitvaartbegeleiding, Burgwal 26 in Kampen via info@siebrand-uitvaartbegeleiding.nl of 038-333 2280.