Afbeelding

DOS Kampen komt uit op remise bij SDV Barneveld

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

BARNEVELD - SDV Barneveld en DOS Kampen kwamen zaterdag uit op een 1-1 gelijkspel. En daar kon iedereen vrede mee hebben. Voor rust was SDV Barneveld de betere ploeg. In de tweede helft had DOS de regie in handen.

DOS ging furieus van start. DOS-trainer Henk de Velde probeerde de tegenstander te verrassen door de thuisploeg stevig onder druk te zetten. Dat lukte in het begin nog aardig, maar al snel voetbalde SDV Barneveld zich onder de druk uit. “Toen zijn we teruggegaan naar onze verdedigende tactiek, maar daar hadden we moeite mee. Er vielen gaten tussen de linies en vooral in balbezit waren we erg slordig”, aldus De Velde.

Barneveld kwam voor rust één keer tot scoren. “Maar de 2-0 hadden ze ook wel kunnen maken. Onze keeper Kevin Dijkstra pakte een paar goede ballen en hield ons op de been.”

In de tweede helft kwam DOS veel beter voor de dag. “Na zo’n kwartier in de tweede helft kwamen we op gang en kregen we kansen." SDV Barneveld probeerde de 1-0 over de streep te trekken door de bal wat rond te spelen. DOS was veel dreigender, maar liet veel kansen onbenut. De schade voor de thuisploeg bleef beperkt tot de 1-1 van Allan Bakker. Hij scoorde met een venijnig schot, dat via een rug van een tegenstander in het doel vloog.

“Voor en na deze treffer hebben we goede kansen gehad. Raymon Beuling verscheen twee keer alleen voor de keeper en Twan Knul ook eenmaal. We hadden de wedstrijd op z’n kop kunnen zetten, maar dat was misschien wel teveel van het goede geweest”, aldus De Velde.