Sterk IJVV pakt punt bij Den Ham

· leestijd 1 minuut Algemeen

DEN HAM ? IJVV heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld bij Den Ham. IJVV had eigenlijk wel meer dan een punt verdiend, maar toch kijkt IJVV-trainer Brugt Bergsma tevreden terug. ?We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld.  Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden.?

Door het wegvallen van Sander Morren en Marc van Dieren was het weer puzzelen voor Bergsma. Hij koos voor een verdedigend centrum met Jorian Wellenberg (links) en Lenhard de Velde. Het middenveld speelde met de punt naar achteren. ?Dat pakte goed uit?, aldus Bergsma.

IJVV creëerde in het begin al snel enkele kansen. Toch kwam Den Ham op voorsprong. Louis Vijfhuizen profiteerde van een communicatiefout tussen Wellenberg en doelman Jasper Fix.  Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Na een goede voorzet van Tom Bruintjes schoot Roelof van den Berg met een fraaie volley raak. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, maar in het tweede bedrijf was IJVV de betere ploeg. De bezoekers drukten dat echter niet uit in de score en lieten enkele goede kansen liggen.

Tien minuten voor tijd leek de 1-2 in de maak. Roelof van den Berg zette goed druk op de keeper en veroverde de bal. Daarna werd hij door de goalie gestuit. De IJVV'er krabbelde echter weer op, ging door en legde de bal af, waarna een doelpunt uitbleef. De scheidsrechter had de voordeelregel toegepast, zodat hij besloot om geen strafschop toe te kennen.  In de slotfase behoedde doelman Fix IJVV voor een nederlaag. Een verrassend afstandsschot werd door de doelman met een sterke reflex onschadelijk gemaakt.