VV Kampen wint derby in ondertal

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZALK ? VV Kampen heeft zaterdag een gevoelige tik uitgedeeld aan Zalk. De ploeg van trainer Arjan ten Hove won in Zalk met 3-4. Met een mannetje minder scoorde Kampen in blessuretijd de winnende treffer. Door deze nederlaag is Zalk niet langer medekoploper in de vierde klasse C.

In deze aantrekkelijke derby kwam Kampen in de 29ste minuut op voorsprong via Revelino Sabono. Vijf minuten na rust trok Simon van Halm de stand weer gelijk. De gasten kwamen snel met een antwoord. Vijf minuten na de 1-1 zorgde René Dorgelo voor 1-2. Zeven minuten later omspeelde Sabono Zalk-keeper  Berry Wagterveld en scoorde de 1-3.

De doelpunten bleven als rijpe appelen vallen met in de hoofdrol Van Halm. Een minuut na het derde doelpunt van Kampen scoorde Van Halm. Drie minuten later ging de bal op de stip, toen Nahid Erbilici Van Halm uit evenwicht bracht. Van Halm schoot vervolgens zelf de strafschop binnen.

Toen Kampen in de 70ste minuut ook nog met tien man verder moest, begon het er somber uit te zien voor Kampen. Eyob Kaleiti kreeg zijn tweede gele kaart. De wedstrijd kreeg echter een vreemde wending. Zalk gooide de sluizen open en betaalde daar uiteindelijk de tol voor. Eerst was er nog wel een grote kans voor Aart Schreuder. Daarna kreeg Kampen legio kansen om de 3-4 te scoren. Dorgelo raakte de paal en even later werd dit voorbeeld gevolgd door Wesley van Winsum. In de rebound wist Kevin Veger niet te scoren. De 3-4 viel uiteindelijk alsnog. In de blessuretijd had goalie Wagterveld geen afdoende antwoord op een schot van Veger en waren de druiven behoorlijk zuur in Zalk.