Afbeelding
Henk Visscher

Verootmoedigingsdienst in de Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Aan de vooravond van Grote Verzoendag organiseert de stichting Christenen voor Israël een verootmoedigingsdienst op maandagavond 21 september in Kampen. De bijeenkomst is in de Bovenkerk, Koornmarkt 28, aanvang 19.30 uur (kerk open 19.00 uur). De organisatie: ?Iedereen is welkom bij dit moment van inkeer, verootmoediging, voorbede en samenzang.? Spreker is Henk Poot. Muzikale medewerking verleent organist Ronald IJmker.

Jom Kippoer is volgens de organisatie Hebreeuws voor Grote Verzoendag en is in de Bijbel een dag van belijdenis van zonden, maar ook van de zekerheid dat God in zijn grote barmhartigheid vergeving schenkt. ?Nog steeds wordt deze dag binnen Israël beleefd als een dag van boetedoening en diepe inkeer. Alles moet rusten als Gods volk zijn hart opent voor God, die bekend is met al zijn overtredingen. Op Grote Verzoendag wordt ook het lijden van Israël voor Gods troon gebracht. Grote profeten als Daniël en Nehemia zijn Israël daarin tot voorbeeld geweest, toen zij in hun bede om verlossing zich ook verootmoedigden en hun zonden voor God beleden.?
In verbondenheid met het Joodse volk roept Christenen voor Israël al enige jaren op om in deze tijd het lijden van al Gods kinderen in een bijeenkomst van verootmoediging tot God te brengen. In de samenkomst zal er voorbede zijn voor Israël en voor de gemeente van Christus in de verdrukking. ?Wat dit laatste betreft gaan onze gedachten dit jaar in het bijzonder uit naar de christenen die zwaar getroffen zijn door de terreur van IS.?