Roep om aanpak jeugdwerkloosheid

Algemeen

KAMPEN - De fractie van het CDA Kampen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de aanpak van jeugdwerkloosheid in de gemeente Kampen. Aanleiding hiervoor was het nieuws dat het 1000-jongerenplan van de provincie Overijssel wel resultaten heeft opgeleverd in de regio Twente, maar niet in de regio Zwolle, waar de gemeente Kampen deel van uit maakt.

?Als we naar de regio Twente kijken zien we dat jongeren met behulp van dit plan aan het werk komen?, aldus Gerben de Koning Gans, raadslid namens het CDA Kampen, ?Dat jongeren uit onze gemeente vervolgens niet geholpen zijn met dit plan is zorgelijk. Op deze manier hopen we het college te activeren om werk te maken van de aanpak van jeugdwerkloosheid. Hoewel de aanpak van jeugdwerkloosheid in regionaal verband georganiseerd wordt gaat het om de jongeren uit onze gemeente. De gemeente mag zich daarom ook niet verschuilen achter de regio?.

Volgens het CDA heeft de aanpak van jeugdwerkloosheid prioriteit en is betaald werk de beste manier om aan de maatschappij deel te kunnen nemen. Het sociaal en economisch beleid van de gemeente Kampen moet er op gericht zijn dat zoveel mogelijk jongeren mee kunnen doen aan het arbeidsproces.