Afbeelding

VB-atleten Isala goed op dreef in finale wedstrijd.

Sport

Zaterdag was de finale atletiekwedstrijd van de noordnederlandse medaille wedstrijden voor atleten met een verstandelijke beperking. Voor Isala'96 was het een ?thuis' wedstrijd. Doordat echter de atletiekbaan van Isala momenteel gerenoveerd wordt, moest er worden uitgeweken naar de baan van Flevo Delta in Dronten. We werden hier gastvrij ontvangen. De sfeer van de wedstrijd was, als gewoonlijk, gemoedelijk met veel plezier en ook met de nodige fanatisme.
De atleten kwamen uit Groningen, Emmen, Veendam en Kampen. De onderdelen bestonden uit 100m,ver,kogel en speer.
Voor Isala deden Rick Bastiaan, Martijn van Vianen, Matthijs Bos en Wijnold Dorgelo mee. Zij waren allen in vorm. Er sneuvelden met elkaar maar liefst elf persoonlijke records. Voor Mathijs waren dit tevens verbeteringen van drie clubrecords. Hij bracht de records van verspringen op 3.68, van kogelstoten op 6.80 en van speerwerpen op 17.36 meter.
De dag werd afgesloten met de 80m hordelopen, waarbij ieder op zijn eigen niveau en hoogte aan de slag moest. Na dit finale nummer was het tijd voor de prijsuitreiking. Wijnold mocht hierbij op het hoogste schavot klimmen. Voor Martijn was er een tweede plaats weggelegd en voor Matthijs en Rick beide een derde plaats.