Afbeelding

Programma Kamper Kadefestival

· leestijd 6 minuten Cultuur

KAMPEN - Op het Van Heutszplein en natuurlijk drijvend op de IJssel speelt zich dit weekend weer het Kamper Kadefestival af. In totaal laten op deze dag 16 bands die een relatie hebben met Kampen zien wat ze in huis hebben. Op deze pagina een overzicht van alle bands.

De bands op de vrijdag:
18.00 uur - 18.20 uur- Native Tongue
De band Native Tongue speelt rocknummers uit verschillende decennia. Een greep uit het repertoire: Oasis - Don't Look Back in Anger, The White Stripes - Seven Nation Army, Red Hot Chili Peppers - Can't Stop, Gin Wigmore - Kill of the Night, Muse - Feelign Good, Anouk - Girl.

18.20 uur - 19.00 uur- Rott'n Cott'n & The Blue Strings
Denk aan katoenplantages. Ruik stampende stoomboten op de Mississippi. Zie harde werkers met lage lonen en hoor hun pure, rauwe muziek. De geboorte van de blues. De muzikanten van Rott'n Cott'n treffen elkaar aan de IJssel: wonend, werkend in Kampen en Zwolle. Zangeres Dinah Krijgsman uit Kampen is blij dat Rott'n Cott'n met backing vocals The Blue Strings op het Kadefestival staat: ?Geweldig om hier als Rott'n Cott'n, samen met backing vocals The Blue Strings, de blues te zingen. Recht uit het hart, uit het diepst van mijn ziel.?

[caption id="attachment_74144" align="aligncenter" width="457"]1.Rott'n Cott'n (Foto_Martin Spitteler) Rott'n Cott'n (Foto_Martin Spitteler)[/caption]

 

19.00 uur - 19.20 uur - Radio Active
Radio Active is een jonge band die nummers speelt van onder andere The Foo Fighters en Arctic Monkeys.

19.20 uur - 20.00 uur- Snake drive
Snake Drive is een Classic Rock Coverband. Een greep uit het repertoire: Anouk - It´s so hard; Black Crowes - Hard to handle; Black Keys - Gold on the ceiling; Bon Jovi - Bad Medicine; Boston - More then a feeling.

[caption id="attachment_74145" align="aligncenter" width="457"]1.Snakedrive Snake Drive[/caption]

20.00 uur - 20.20 uur - DJ Jan Spoor
Een feest is pas écht een feest met DJ Jan Spoor. Bruiloft, schoolfeest, thema party of bedrijfs event: ?U vraagt, wij draaien!? Met dit motto maakt deze ras-entertainer al jaren elk soort evenement tot een groot en onvergetelijk succes. Zijn sporen heeft DJ Sporievedorie zowel in binnen- als buitenland verdiend. Zo heeft hij samengewerkt met grote namen als André Hazes, Boys II Men, the Soca Boys en Lionel Richie. Naast Nederland is DJ Sporieverdorie ook in o.a. Duitsland, België, Oostenrijk en op Aruba en Gran Canaria een graag geziene gast.

20.20 uur - 21.00 uur- Hurricane
De band Hurricane speelt classic Rock uit alle decennia van de muziek. Denk aan: Golden Earring, The Black Crowes, Black Sabbath, Lenny Kravitz en ZZ Top.

21.00 uur - 21.40 uur- Quintus Soul Factory
Een grote band met saxofonisten, meerdere zangers en een pianist. Het repertoire is een mix van soulnummers, jazz, funk, latin en pop. De saxofonisten spelen een prominente rol in deze band.

[caption id="attachment_74146" align="aligncenter" width="457"]1.Soul Factory Quintus Soul Factory[/caption]

21.40 uur - 22.20 uur - ZekerZ
Wij zijn allround coverband ZekerZ. Wij zorgen sinds 2004 voor een spetterende en muzikale toevoeging op bruiloft, feest, dorpsfeest, braderie, kroeg, enzovoort. Eigenlijk zijn we bij uitstek een band voor iedere gelegenheid vanwege ons uitgebreide repertoire. Onze muzikale stijl kent geen grenzen en is een weergave van alle populaire genres van de afgelopen jaren. Dit maakt het mogelijk om altijd een passende invulling te geven aan elk feest. Voor een leuke muzikale toevoeging zijn wij graag van de partij. Voor verder informatie: www.zekerz.nl. Een greep: Alanis Morisette ? Ironic, Amy Winehouse ? Valerie, Dolly Parton ? Nine to five, Fairground Attraction ? Perfect, Ilse de Lange ? I'm not so tough, Counting Crows ? Accidentally in love, Iggy Pop ? Candy.

1.ZekerZ

22.20 uur - 23.00 uur- Goldies
Goldies, de naam zegt het al. Bij deze band treden voornamelijk klassieke nummers uit de rock de revue. Met gelouterde muzikanten uit het circuit. Pork Sallad Annie, Johnny B Good, Honky Tonk Woman en Morning Dew staan op het repertoire.

23.00 uur - 23.40 uur- Hollands Meezing Spektakel (Jac, Rob)
Een Hollands meezing spektakel met alleen bekend Nederlandstalig werk. Jac en Rob nemen de luisteraars mee op een herkenbare reis door de geschiedenis van het Nederlandse Lied, waarbij meezingen gewenst is.

23.40 uur - 00.00 uur- Jan Spoor

Het programma voor zaterdag

18.00 uur - 18.40 uur- Impuls
De band IMPULS is opgericht in 2012, bestaande uit een groep vrienden uit de omgeving van Wesepe. Hier hebben de eerste muzieknoten op een boerderijzolder geklonken. Na gespeeld te hebben op enkele open podia, in kroegen en tentfeesten is de formatie in 2014 enigszins aangepast. De band is onder andere versterkt met een ervaren zanger uit Kampen en een bassist uit Wesepe. De muziek varieert van hits uit de jaren 90 tot de hedendaagse Pop/Rock. Inmiddels is de band goed op elkaar ingespeeld en klaar om op menig feest de perfecte sfeer te creëren.

[caption id="attachment_74141" align="aligncenter" width="457"]1.impuls Impuls[/caption]

18.40 uur - 19.20 uur- The Reckless Beats
The Reckless Beats spelen ?Rock ?n Roll met een vleugje Maximum R ?n B'. De energieke optredens nemen het publiek mee op een trip door de geschiedenis van de Rock ?n Roll. Van Chuck Berry, Elvis Presley en The Beatles naar The Black Keys, The Raconteurs, The Arctic Monkeys en Frans Ferdinand.

[caption id="attachment_74148" align="aligncenter" width="457"]1.The Reckless Beats Foto Erik Pieck The Reckless Beats, Foto: Erik Pieck.[/caption]

19.20 uur - 20.00 uur- Never be Clever
Wij zijn een gloednieuwe rockband, die net het eerste grote optreden achter de rug heeft. Wij mochten het Zoddefestival in IJsselmuiden op zaterdag 29 augustus namelijk afsluiten. Vooral de wat oudere luisteraars zullen zich herkennen in ons repertoire, dat onder andere bestaat uit nummers van The Scene, CCR, Bob Seger, Herman Brood en AC/DC. De band bestaat uit de volgende leden: Daniël Net (gitaar), Han van Halm (gitaar), Robert Mulder (toetsen), Jan Spijker (basgitaar), Herold Wezenberg (drums) en Marcel Kalter (zang). De energie van de rocknummers willen wij op de juiste manier vertalen naar het publiek. Wij hebben er nu al zin in.

1.Never be clever

20.00 uur - 20.20 uur- Jan Spoor

20.20 uur - 21.00 uur- Basil
Basil brengt krachtige rocksongs met meerstemmige vocalen in de stijl van Tom Petty, The Eagles en Bruce Springsteen. De band wordt aangevoerd door zanger/gitarist/componist Harald van der Haar, onder meer bekend van True Faces en The No Nonsense Suits. In 2006 bracht de band haar debuutalbum ?Haunting Eyes' uit, opgenomen in Longwood Sound & Studio te Kampen. Sindsdien heeft Basil opgetreden in lokale kroegen en op poppodia. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de tweede cd, waar op Youtube al verschillende nummers van te horen zijn. Meer info: www.basiltheband.com.

[caption id="attachment_74139" align="aligncenter" width="457"]1. Basil Basil[/caption]

21.00 uur - 21.40 uur- Soulmates
'Soulmates', een Explosie van Soul, Rock, Disco en nog veel meer... De muziek van deze 5-mans formatie vindt haar oorsprong in vooral de dansbare muziek uit de Seventies met uitstapjes naar het heden. Kom en geniet van geweldige nummers van Aretha Franklin, Chic, Kool&the Gang, Mary Mary, John Mayer, Bruno Mars en meer. Met John op el gitaar en zang, Marye op zang en sax, Heico op de basgitaar, Joop op drums en Jenny op de toetsen. Kom luisteren en laat je meeslepen door de swingende grooves van Soulmates.

1.Soulmates

21.40 uur - 22.20 uur - Red Plague
Red Plague is een no-nonsense rockband die covers van zowel bekende als minder bekende bands spelen. Strakke tempo rock, maar ook rock ballads staan op het repertoire. De band Red Plague is op initiatief van Jos Koek ontstaan. Daarbij speelden twee andere bands een belangrijke rol. Zanger Buxbaum en bassist Rick van Heuzen waren leden van de formatie Local, een band die veel coverwerk speelde en in noord-oost Nederland behoorlijk aan de weg timmerde. Toen deze band in 2010 stopte ging bassist Rick, samen met Jos verder in de band Angelya  Jos kwam via Internet met gitarist Dick Davidse in contact en wist de drie enthousiast te maken voor een oefensessie. Tijdens deze oefen sessie bleek al gauw dat de "klik" er was. De sessie was meer dan succesvol. Red Plague was een feit. In November 2013 moest Dick om prive redenen de band verlaten. Zijn plaats is overgenomen door Chris Hollander.

22.20 uur - 23.00 uur- Different
De band different heeft een uitgebreid repertoire van meer dan honderd nummers. Hier zitten obscure acts als Ecco and the Bunnymen tussen, meezingers zoals die van Guus Meeuwis en hedendaagse hits zoals Happy van Pharell Williams.

23.00 uur - 23.40 uur - No Brakes
Toen een groep vrienden het leuk leek om muziek te gaan maken, hadden ze nooit gedacht dat 15 jaar later de band  No Brakes een algemeen begrip zou zijn in Kampen en omstreken. Voor No Brakes is geen uitdaging te gek, van kleine kroeg tot feesttent en van Nederlandstalig tot disco alles kan. Ook op het kadefestival pakt deze band weer uit en hebben ze een 6 koppige blazerssectie erbij gehaald. Dit alles om het kadefestival op zaterdag spetterend af te sluiten. Wil je de avonturen van No Brakes volgen? Like ons op facebook en kom naar het kadefestival!!!

[caption id="attachment_74143" align="aligncenter" width="457"]1.No Brakes No Brakes[/caption]

23.40 uur. - 00.00 uur- Jan Spoor