Afbeelding

DOS Kampen scoort met creatieve fair play-poster

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN ? DOS Kampen heeft in de nieuwe presentatiegids een fair play-poster afgebeeld. Vrijdag deelde DOS de poster via Twitter en dat leidde tot veel reacties.

DOS werd geïnspireerd door een actie van voetbalclub FC Waltham uit Engeland. De club uit Londen pakte uit met een poster op het veld met daarop diverse slagzinnen om fair play te bevorderen. De actie leidde wereldwijd tot positieve reacties.

DOS Kampen ontdekte het initiatief in Engeland en besloot op eigen wijze deze actie op te zetten.

Evenals bij FC Waltham richt DOS zich op het jeugdvoetbal. ?U kijkt hier naar kinderen. Het is (maar) een spel. Dit is niet de Champions League. Het is hun spel, laat ze toch lekker spelen', staat onder andere te lezen op de DOS-poster.
Afgelopen vrijdag deelde DOS de poster via Twitter. Dat maakte heel wat los. ?Binnen sportend Nederland zijn er veel reacties gekomen en de poster is veel geretweet. We hebben veel positieve reacties ontvangen. ?Deze posters moeten op elk sportveld komen te hangen', was een van de reacties?, aldus André Koers van de communicatiecommissie van DOS.

Het bericht kreeg extra cachet toen door een bericht op teletekst. In Limburg is een proef gestart bij de F-pupillen. De scheidsrechters worden afgeschaft en ouders moeten minstens twintig meter van het veld staan. Ouders mogen zich niet met het spel bemoeien. Zo moeten de jonge voetballers het vrije voetbalspel terugrkrijgen. Dit leidde tot een discussie op Twitter. ?Initiatief van DOS is stukken beter dan van de KNVB', reageerde Hilde Palland-Mulder van het CDA Kampen. DOS is blij met alle positieve aandacht en wil de actie groots opzetten. Zo komt er een grote poster in de kantine te hangen en wordt de poster in groot formaat vertoond bij het veld. Enkele bedrijven hebben financiële medewerking toegezegd.