Afbeelding

Wensboom voor de wijk bloeit op in Reyersdam

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Christiaan Schutte)
KAMPEN ? Met tal van activiteiten in je wijkcentrum en een ledenaantal van de overkoepelende wijkvereniging waar menig andere buurt jaloers op zou zijn, valt er niet zo veel meer te wensen zou je zeggen. Toch zou wat meer bekendheid geen kwaad kunnen. Om die reden wordt in wijkcentrum Reyersdam op 12 september een open dag gehouden.

Alle verenigingen die activiteiten houden in het wijkcentrum, waaronder Wijkvereniging Brunnepe ? Hanzewijk, laten zich dan zien van 13.00 tot 16.00 uur. Tevens is er een wensboom waar iedereen suggesties kwijt kan voor leuke initiatieven of ? en dat kan ook ? een klacht over de wijk kenbaar wil maken. De nieuwe wijkagent Ewout Eshuis zal eveneens aanwezig zijn. Zolang bestuurslid Carolien Temmink is verbonden aan de wijkvereniging ? en dat is nu zo'n veertien jaar ? is er nog niet eerder een open dag geweest in Reyersdam. De hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen, meent zij. ?Ik hoor wel eens van mensen dat ze hier elke dag langs fietsen maar nog nooit binnen zijn geweest. Jammer, want er is zoveel te doen. Momenteel is men in de grote zaal aan het kaarten, achterin het gebouw is een inburgeringscursus bezig. Biljarten, bingoavonden, dammen, bloemschikken, er gebeurt hier van alles. Ook hebben we een jeugdruimte en vergaderruimten die verenigingen, organisaties en bedrijven kunnen huren.?

Het draagt allemaal bij aan de exploitatie van Reyersdam. ?Waarom dan nog apart lid worden van de overkoepelende wijkvereniging?', zou je zeggen. Het antwoord is volgens Temmink heel simpel. ?Voor slechts vier euro per jaar ben je lid, krijg je als vereniging naamsbekendheid op onze site en een wekelijks borrelhapje. Daarnaast zorgt het er voor dat we de huurprijzen laag kunnen houden.? Zelf is Temmink onder andere verantwoordelijk voor het inloopspreekuur. Wijkbewoners met uiteenlopende vragen, of het nu gaat om vervoer voor ouderen of overlast, kunnen bij haar terecht. Inmiddels kent ze ook de meeste organisaties en instellingen naar wie ze kan doorverwijzen. Op basis daarvan is er een sociale kaart tot stand gekomen. Een persoonlijke wens van Temmink is dat er straks nog meer gebeurt met het jeugdhonk.

?We hebben daarvoor een prachtige ruimte waar nog veel meer mee kan.? Een van de nieuwe activiteiten die al op poten zijn gezet, is een nieuwe dartcompetitie. Die zal tweewekelijks worden gehouden. Andere activiteiten zijn onder andere jokeren (maandag- en dinsdagmiddag), klaverjassen (maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagavond) en de Kinderclub op woensdagmiddag. Naast de dartcompetitie kon gewoon darten ook al op elk moment dat het wijkcentrum open is. Temmink heeft veel zin in de open dag. Ze is met name benieuwd wat er allemaal in de wensboom komt te hangen. De Kamperse haast zich nog te zeggen dat er een speciaal programma is voor de jeugd met een pannakooi, springkussen, popcorn en schminken.

Afbeelding
Artiesten eren slachtoffers nationaalsocialisme met muzikale presentatie (3 foto's) 3 foto's instagram 5 mei, 00:25
Afbeelding
Dodenherdenking IJsselmuiden 2024 (4 foto's) 4 foto's instagram 4 mei, 23:10
www.vegk.nl
Aandacht voor 'Bevrijding' op bevrijdingsdag bij de Volle Evangelie Gemeente Kampen Algemeen Ingezonden 4 mei, 22:25