Afbeelding
foto aangeleverd

Provinciale waardering voor vrijwilligers in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De samenleving draait op mensen die vaak onzichtbaar heel belangrijk werk doen. De voetbaltrainers, de mantelzorgers, mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen zonder daarvoor betaald te krijgen en vaak niet eens erkenning. De Provincie Overijssel wil deze mensen bedanken. Tot en met 7 december zullen 75 vrijwilligers een prijs ontvangen van de provincie Overijssel onder de noemer #ovpontour. 

Statenlid Joeri Pool (PVV) heeft maandag het spits afgebeten en de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Kampen, samen met een vertegenwoordiger van Welzijn Kampen.

Gastvrouwen begraafplaats Kampen

Beheerder van de Begraafplaats Bovenbroek Benno ten Brinke merkte keer op keer dat bezoekers behoefte hebben aan een praatje, ondersteuning nodig hebben in het rouwproces of zich (erg) eenzaam voelen. Zo ontstond het idee om een vaste ontmoetingsplek te creëren op de begraafplaats. Een prieeltje waar een gastvrouw klaar zit met koffie, thee en een luisterend oor. Dinsdag 10 september 2019 ging het project van start. Met het initiatief wil men deze ouderen vroegtijdig signaleren en hen de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. Dit gebeurt door de inzet van (vrijwillige) gastvrouwen. 

Marwin van den Burg 

Ook vrijwilliger Marwin van den Burg van Korfbalvereniging Wit-Blauw kreeg een prijs. Wit-Blauw is een voorbeeldclub in de gemeente Kampen omdat zij als een van de eerste verenigingen gestart zijn met Clubkadercoaching. De clubkadercoaches dragen bij aan een positieve sportcultuur en een veilige pedagogische omgeving waarin zowel de kinderen als de trainers worden begeleid en ondersteund! 

Vrijwilligers Praat Nederlands met me

Taalpunt en Welzijn organiseren de nieuwe activiteit Kamper Praatcafé. Het idee is dat iedereen die in Kampen woont, meer Nederlanders wil ontmoeten en Nederlands wil praten naar het Kamper Praatcafé kan komen. Het is geen Nederlandse les, maar onder het genot van een kopje koffie of thee wordt Nederlands gesproken. Ook is er ruimte voor een spelletje of wordt er een spreker uitgenodigd. Het Kamper praatcafé is elke vrijdagochtend van 10 tot 12 uur in de bibliotheek, café Paatje. De vrijwilligers van het Praatcafé zijn betrokken, enthousiast en gezellig! Een prijs meer dan waard.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs ziet er dit jaar heel anders uit. Geen groot evenement en één prijs maar 75 prijzen uitgereikt door statenleden door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour! Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Fred Sollie