(links) Joeri Pool Statenlid Overijssel reikt de prijs uit aan (rechts) Marwin van den Burg van korfbalvereniging Wit-Blauw/Green Organics
(links) Joeri Pool Statenlid Overijssel reikt de prijs uit aan (rechts) Marwin van den Burg van korfbalvereniging Wit-Blauw/Green Organics Marlies Last

Wit-Blauw/Green Organics krijgt Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020

Ingezonden Ingezonden

Vorige week ontving korfbalvereniging Wit-Blauw/Green Organics de Overijsselse Vrijwilligersprijs. De provincie Overijssel, Stimuland en meerdere Overijsselse Vrijwilligers(steun)punten hebben de handen ineengeslagen, om zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje te zetten. In elke deelnemende gemeente worden drie vrijwilligers of organisaties gekozen die een prijs uitgereikt krijgen uit handen van de provincie. Hiermee laten ze aan de vele vrijwilligers in de gemeente weten dat hun inzet onmisbaar is en dat al het vrijwilligerswerk enorm gewaardeerd wordt. 

Gemeente Kampen heeft de korfbalvereniging genomineerd voor de prijs: “Wit-Blauw is een voorbeeldclub in de gemeente Kampen omdat zij als een van de eerste verenigingen gestart zijn met Clubkadercoaching. De clubkadercoaches dragen bij aan een positieve sportcultuur en een veilige pedagogische omgeving, waarin zowel de kinderen als de trainers worden begeleid en ondersteund!”

Marwin van den Burg namens het bestuur van Wit-Blauw/Green Organics: “Wij zijn zeer verheugd dat wij vorige week deze Overijsselse Vrijwilligersprijs in ontvangst mochten nemen! Dit geeft waardering naar al onze leden die hun steentje bij dragen aan onze visie op ontwikkelen en het spelplezier. We hebben de laatste jaren veel verbeteringen gemaakt, rondom het trainen geven aan onze jeugd. Zo hebben wij dit jaar jeugd- en pedagogische coördinatoren aangesteld, waarmee we de ontwikkeling en begeleiding van de trainers verbeteren. Als vereniging zijn we op veel vlakken actief aan de slag, zo wordt momenteel ons clubthuis volledig verbouwd en verduurzaamd. Daarmee hebben we weer een clubthuis wat toekomst proof is. ”