DOS wint ook derde bekerduel

KAMPEN ? DOS Kampen heeft zaterdag ook het derde duel in de poulefase van het districtsbekertoernooi gewonnen en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Op Sportpark De Maten won het moeizaam met 2-1 van Unicum.

De tweedeklasser uit Lelystad begon fanatiek en daar had DOS in de beginfase moeite mee. Na zo'n tien minuten kwam DOS wat gelukkig op voorsprong. Een scherpe voorzet van Arjan Vorsselman werd door een speler van Unicum in het eigen doel gewerkt. Even later stond het al 2-0. Uit een fraaie aanval scoorde Rico Westendorp. Gesteund door deze ruime voorsprong bleef DOS in de eerste helft de betere ploeg.

Evenals in de eerste helft begon Unicum ook in het tweede bedrijf fanatiek. Al snel maakten de bezoekers de aansluitingstreffer. Daarna ging de ploeg op jacht naar meer. DOS was af en toe gevaarlijk in de tegenstoot, maar kon verder weinig anders doen dan tegenhouden. Met de nodige moeite bleef de Kamper tweedeklasser op de been.