Afbeelding

Mister M: Het werk wenkt weer

· leestijd 2 minuten Algemeen

Heerlijk, de vakantie is weer afgelopen. Onder en naast onze regio deze week en wijzelf zijn al een week weer aan het werk. Waarbij het weer meewerkt. Alle vakantiesores en -hectiek kunnen we achter ons laten en we gaan weer lekker aan de slag. Op naar de sores en hectiek van het werk ? als u dat gegund is en als die tijd nog niet achter u ligt. De koffiejuffrouw wenkt.

De kranten schreven erover en diverse activiteiten hebben ons voorbereid op het einde van de zomervakantie. Voorpaginagroot lieten conciërges van de Pieter Zandt in een landelijk dagblad weten de leerlingen graag weer te zien komen. In ons regionaal dagblad kregen we tips aangereikt hoe weer in het dagelijks ritme te komen. Maar helaas, dat lezen we pas achteraf. Als we die tips nou bij de vakantiespullen op zolder leggen, kunnen we volgend jaar misschien proberen om een naadloze overgang te maken van werk naar vakantie en vice versa. Psychlogen bijten zich vast in alle spanning die er bij voorbereiding, aanvang en afsluiting van de vakantie om de hoek komt kijken. Tijdens de vakantie is er met een beetje geluk geen spanning waarmee de vakantie toch zijn doel bereikt zou hebben.


Het weer werkte mee om vorige week met frisse tegenzin weer naar kantoor, fabriek, bouwplaats of school te gaan. Het stortregende op de eerste postvakantiedag en wat zou je nou op zo'n dag aan vakantie hebben? Is het dan niet prettiger om droog achter glas te mijmeren over die voorbije zonovergoten vakantiedagen? Voor hen die terugkeerden naar de bouwplaats, was het te hopen dat het glas er al in gezet was evenals het dak erop. Deze week gaat de volgende regio weer naar werk en school. Gelijke monniken, gelijke kappen: En gelijke monniken, gelijke kappen: Na een paar zomerse dagen begint deze week ook met enkele herfstdagen. Daarmee ervaart regio Midden eveneens een echt einde van de vakantie. De mannen kijken ernaar uit om de koffiejuffrouw weer te zien en de vrouwen hebben die leuke kantoorklerk gemist. Ach, een beetje afleiding scherpt de concentratie, de boog kan immers niet acht uur aan één stuk door gespannen staan.

Huisvrouwen, of heden ten dage soms huismannen, moeten na zes weken weer de wekker zetten voor hun schoolgaande kroost. In Den Haag begint er een prominente deerne aan haar middelbare schooltijd. Het Koninklijk Huis verzoekt vriendelijk doch dringend deze privétijd te respecteren. Een geheel andere klasse staat te popelen om weer te gaan solliciteren nu de afdelingen van P&O en Personeelszaken weer opgestart zijn. Op de bijstandtrekkers wachten weer vele regels, eisen en trajecten om hun schamele gage in ontvangst te mogen nemen.

Hopelijk worden de media weer gevuld met echt nieuws. De komkommertijd kunnen we achter ons laten en de komkommers kunnen terug naar de kassen in de Koekoek. Zelfs uit ons Stadhuis kwam komkommernieuws. Midden in de vakantie werd een onderzoek aangekondigd naar de veiligheid in Kampen. Dat heet spijkers op laag water zoeken. Vergelijkbaar met de camera's in de binnenstad die destijds met veel bombarie werden aangekondigd. Waar geen problemen zijn, moet je ze ook niet (op)zoeken. Natuurlijk is elk opstootje of echte misdaad er één te veel. Een analyse van kosten en baten wijst echter alleen maar op investering van veel gemeenschapsgeld respectievelijk te verwaarlozen resultaat. Tijdens de vakantie verveelden de immer actieve onderzoekers zich blijkbaar en vonden ze in de veiligheidsmonitor verpozing. Met deze komkommerkrabbels sluiten we de zomervakantie en al haar omhaal af. Op naar de volgende vakantie. Met herfst of kerst? De eindejaarsvakantie is vaak minder ontspannen dan de zomervakantie. De laatste weken van het jaar puilen doorgaans uit van verplichte exercities. Maar eerst gaan we weer lekker aan de slag. Wij wensen u een vruchtbaar en goed arbeidsseizoen.

Mister M

Contact: Krabbels@MrM.nl
Of (archief in eigen beheer):
http://www.Facebook.com/gekrabbel