Afbeelding

Kamper programmeur in z'n nopjes bij Music Club

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Zelf was hij ook wel even verrast toen hij de grote zaal van de Music Club betrad. Bart Drost, bekend van de inmiddels opgeheven band Swelter, programmeert al jaren voor Poppodium Underground in Lelystad. In het Kamper podium dat inmiddels alweer twee jaar bestaat, was hij nog niet geweest.

?Het is een prachtige zaal, met een bijna Paradiso-achtige allure en dat in m'n eigen hometown.? Aan Drost de eer om de bands te programmeren die het komende jaar de bühne betreden. ?Ik denk dat nog té weinig Kampenaren zich realiseren wat een prachtige plek zij binnen de gemeentegrenzen hebben?, vertelt de Kampenaar, terwijl hij geniet van een kopje koffie op het onlangs vernieuwde buitenterrein. ?Dat gold voor mij ook. Het podium zelf is prachtig. Ik heb met mijn band op verschillende podia gestaan en kan dus redelijk vergelijken. Toen ik hier het podium opliep, was ik echt onder de indruk. Voor een band moet de gevulde zaal met die verschillende verdiepingen een prachtig gezicht zijn.?

Een ander pluspunt van de Music Club is volgens Drost de ligging in het oosten van het land. ?In deze omgeving zitten niet veel zalen met een capaciteit van zo'n 1.500 bezoekers. Daardoor vullen we een gat en zijn we heel interessant voor bands die een plek zoeken die de andere zalen qua concurrentie niet bijt. Bovendien hebben we een zeer sfeervolle ambiance. Ik denk dat we hierdoor in staat zijn toch behoorlijk wat grote acts te trekken ondanks de voor hun relatief bescheiden capaciteit.?
Dat de ervaren programmeur hierin gelijk lijkt te hebben, blijkt uit de eerste acts die hij heeft weten te boeken. ?Ik was nog maar net begonnen en toen had ik The Common Linnets vastgelegd. Dat is absoluut een mooie naam. Ilse de Lange was hier al eerder geweest en wilde graag eens terugkomen. Dat pleit ook voor onze zaal.? Tijdens het interview merkte Drost bovendien op dat hij heel blij zou zijn als hij Racoon naar de Music Club zou krijgen. Op dat moment zat hij nog midden in de onderhandeling. Inmiddels is dit gelukt: op 19 november komt de Zeeuwse band. ?Zij spelen een week later in een uitverkochte Ziggo Dome voor 17.000 bezoekers. Dat zij ook bij ons willen spelen, is dan extra tof.?

Drost wil in het komende seizoen ook festivals in en om de Music Club gaan programmeren. Het vernieuwde buitenterrein is daarvoor volgens hem bij uitstek geschikt. ?We kunnen dan wel zo'n 4.000 bezoekers kwijt?, vertelt hij. Onlangs werd hier al met succes het Rubberbootfestival gehouden. ?Maar er is veel meer mogelijk. Ik denk aan een concert in de lijn van Concert at Sea, maar dan kleiner. Hier kunnen dan bands als Bløf, Kensington en Racoon optreden. Dat kan prachtig, op een unieke locatie, met zicht op het Drontermeer. Bovendien hebben wij de unieke combinatie met een binnenzaal. Bij slecht weer, kun je ook naar binnen. We hebben veel te bieden. ?
Kijk voor het volledige programma op www.Musicclubkampen.nl.