Resterende deel De Thijs
Resterende deel De Thijs Steffen Hofstra

Wilsum bouwt in eigen beheer

Ingezonden Ingezonden

Jarenlang hebben de Wilsumers zich hard gemaakt voor een constante stroom van nieuw te bouwen woningen in hun dorp. De gedachte was altijd dat nieuwe woningen nieuwe gezinnen opleverden en jonge aanwas voor basisschool, de vele verenigingen en de leefbaarheid in het dorp. De afgelopen jaren vond er maar mondjesmaat woningbouw plaats in Wilsum. Maar daar komt verandering in.

Nu de rest van het plan “De Thijs” door de gemeente is vrijgegeven, staan de Wilsumers in de rij. Op woensdag 6 januari komen de intussen 30 belangstellenden (digitaal) bij elkaar om het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) verder vorm te geven. De bewoners in hun nieuwe rol van projectontwikkelaar!

Het plan (tussen de Koert Meulenmanstraat, de Van Lierweg en de Dorpsweg) biedt plaats voor ongeveer 21 kavels. Invulling en grootte zijn afhankelijk van de wensen die binnen de CPO verder worden geïnventariseerd en uitgewerkt. De grondprijs staat vast, die wordt door de gemeente bepaald.  De belangstelling gaat uit naar (ruime) vrijstaande woningen, senioren- en starters-woningen.