Afbeelding

Kamperui(t)dag met openluchtcircus

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN ? Bezoekers van de tweede Kamperui(t)dag kunnen op donderdag 30 juli genieten van drie openluchtvoorstellingen van Circus Harlekino. Verder is er net als op de openingsdag tot in de late uurtjes weer van alles te doen op de landelijk bekende braderie.

De Kamperui(t)dagen zijn donderdag onder uitstekende weersomstandigheden succesvol van start gegaan. Duizenden bezoekers uit het hele land en zelfs daarbuiten trokken naar de historische binnenstad om te genieten van koopjes, lekkernijen, straatmuzikanten, attracties, terrasjes en allerlei optredens. De formule voor de tweede Kamperui(t)dag op 30 juli blijft ongewijzigd. De grote braderie biedt jong en oud tussen 10.00 en 17.00 uur veel gezelligheid.

Circus
Ook de tweede Kamperui(t)dag belooft weer een spektakel te worden. Hoogtepunt op het fraaie Van Heutszplein vormt openluchtcircus Harlekino, dat drie voorstellingen van maar liefst een uur geeft om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Het hooggeëerde publiek kan vanaf haar zitplaatsen genieten van een slangenjongen, een dierenshow, magie, acrobatiek, clownerie en western. De voorstellingen zijn gratis bij te wonen.

Straatartiesten
In de rest van de binnenstad valt ook van alles te beleven. Kinderen kunnen zich op diverse locaties uitleven bij leuke attracties. Natuurlijk lopen er ook de nodige straatartiesten rond en vertoont een jongleerclown zijn kunsten op straat. Op de kinderrommelmarkt in de Geerstraat is het traditioneel een drukte van belang als deze kleine kooplui hun waar aan de man brengen.

Optredens
De horecapleinen bieden weer aantrekkelijke programma's. Jonge talenten vertonen overdag hun kunsten op de Plantage. 's Avonds is daar een Hollandse Avond met optredens van diverse bands. Op het Van Heutszplein laat de band Paradise tot middernacht van zich horen.

De volgende Kamperui(t)dagen zijn op donderdag 30 juli en 6 en 13 augustus. Datum Kamper Stripspektakel: zaterdag 15 augustus. Informatie: www.stad.kampen.nl.