Van der Kooy in Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - Jos van der Kooy heeft voor het orgelconcert op 23 juli in de Bovenkerk ?een gevarieerd programma' samengesteld.


Deels staat dit concert in het teken van zijn 25-jarig jubileum als stadsorganist van Haarlem. Daar bespeelt hij het wereldberoemde Müllerorgel in de St-Bavokerk. Op zondag is hij als vaste organist verbonden aan de bekende Westerkerk van Amsterdam. Naast het Trio super ?Allein Gott in der Höh' sei Ehr' (BWV 664) van J.S. Bach, zal Van der Kooy ook improviseren, een kunst waarin hij aldus de organisatie ?een meester is'.

?Als slotstuk zal hij de zeer indrukwekkende koraalfantasie ?Wachet auf, ruft uns die Stimme' van Max Reger uitvoeren. Hierbij worden van organist èn registranten het uiterste gevraagd. Bijzonder voor deze avond is dat hij ook Ligature (2015) ten gehore zal brengen. Dit werk van de componist Daan Manneke is speciaal voor het jubileum van Jos van der Kooy geschreven.?

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kan men terecht op www.debovenkerk.nl.