Afbeelding

Winst en omzet noordelijke MKB-ondernemingen groeit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het gaat beter met MKB-ondernemers in Nederland. Omzet en winst namen in 2014 in wisselende mate toe. Het noorden laat als enige regio, naast de grote steden, een sterke groei zien. Felix Accountants & Belastingadviseurs uit IJsselmuiden en Zwartsluis is gespecialiseerd in de bouw, transport, detailhandel en medische sector. Onderzoek laat zien dat hier weer groene cijfers worden geschreven.

De detailhandel zag in 2014 de omzet met 3,2 procent toenemen. Ook de bouwsector krabbelt langzaam op; de omzet steeg met 6,1 procent. MKB-Nederland waarschuwt echter dat het nog steeds niet goed gaat in de bouw. In de medische sector nam de omzet met 6,3 procent toe. Hier is echter sprake van grote verschillen. Waar tandartsen hun omzet zagen groeien, neemt deze in de ouderenzorg juist af. De omzet in de transportsector steeg met 8,3 procent.

Voorzichtig positief
De cijfers lijken erop te duiden dat het fantastisch gaat met het MKB. Dit ligt echter wat genuanceerder. Veel MKB-ondernemingen draaien winst omdat ze hebben bezuinigd. De stijgende omzet is bemoedigend en een signaal dat het beter gaat. Tegelijk is het vaak nog niet genoeg om de daling van afgelopen jaren te compenseren.

Uniek inzicht in cijfers MKB
De cijfers zijn gebaseerd op een grootschalig onderzoek van SRA, een netwerkorganisatie en kwaliteitskeurmerk voor accountantskantoren. Ook Felix Accountants & Belastingadviseurs is hierbij aangesloten. SRA analyseerde de jaarrekeningen van 3.200 MKB-bedrijven. Aangesloten accountants bundelen de gegevens in praktische brancherapporten. Dit geeft hun klanten zicht op hun positie en ontwikkelingen binnen de branche.

Felix
Goudplevier 123
IJsselmuiden

Handelskade 13
Zwartsluis
Tel: (038) 333 75 74
E-mail: info@felixaccountants.nl