Afbeelding

Zomervakantie in het Speelgoedkabinet

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De hele zomervakantie is het Speelgoedkabinet open. Extra aandacht is er voor de Thunderbirds, die 50 jaar geleden voor het eerst op televisie waren.

Ook staan er veel autootjes van Matchbox, vanaf 1953 tot nu; waaronder de exclusieve serie Models of Yesteryear. En natuurlijk rijden de treinen weer. Dit en veel meer is te zien in het Speelgoedkabinet; het kleine museum met de grote collectie speelgoed.
Het Speelgoedkabinet toont speelgoed vanaf 1950. Lego, Playmobil, Meccano, Ministeck, Barbie, Action Man, Fischertechnik, poppen, cowboys, indianen, ridders, keukentjes, winkeltjes, boerderijtjes, een treinenbaan en heel veel autootjes. Het Speelgoedkabinet is in de maanden juli en augustus open op woensdag tot en met zaterdag, steeds van 14.00 tot 16.00 uur.
Voor groepen buiten deze tijden ook op afspraak. Bovennieuwstraat 65, Kampen. Entree: 1 euro per persoon. Telefoon: (038) 332 28 95. Kijk ook op: www.speelgoedkabinet.nl.
Het Speelgoedkabinet is een klein museum met een ruime collectie speelgoed vanaf 1945 tot nu. Grote en kleinere diorama's geven een indruk van de ontwikkeling van het spelen zonder computers. De historische binnenstad van Kampen kent 500 monumenten. Het Speelgoedkabinet staat midden in die binnenstad, vlak achter de winkelstraat in een huis uit 1880. De begane grond van dit huis was vroeger een pakhuis voor snoepgoed en is nu een museum vol jonge nostalgie. Mensen zien hun jeugd opnieuw voorbij komen in het Speelgoedkabinet.
Een vakantieland van Playmobil en een stad van Lego. Een riddertoernooi op het plein voor het kasteel. Een wildwest stadje en een fort met cowboys en indianen. Soldaten, piraten, vikingen en boeven in actie; alles in miniatuur. Barbies en andere poppen, Meccano, Fischertechnik en Ministeck. Blikken keukentjes en houten winkeltjes. Batman met zijn Batmobiel, het eiland van de Thunderbirds en de helden van Action Man. Het is er allemaal.
Tussen het speelgoed zijn vele autootjes te bewonderen van merken als Matchbox, Majorette en Siku. Daarnaast toont het Speelgoedkabinet een steeds wisselende collectie modelauto's, veelal in schaal 1/43. De nadruk ligt op auto's van Europese fabrikanten. Raspaardjes uit Italië, stijlvolle sedans uit Engeland, modieuze typen uit Frankrijk en technische hoogstandjes uit Duitsland. In totaal zijn er bijna 3.000 miniatuurauto's te zien, dit is inclusief de auto's op de treinenbaan in aanbouw.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05