NK-zilver voor Ter Burg

Sport

BREDA ? Atletiekvereniging Isala ?96 was zaterdag met vier atleten vertegenwoordigd op het NK voor A- en B-junioren in Breda. Zilver was er voor A-junior Josefin ter Burg bij het kogelstoten. Hij kwam in zijn tweede beurt tot een superworp van 11.89 meter.

Vrijdagavond startte A-junior Jessie Tybout bij het speerwerpen bij de A junioren, met een afstand van 32.76 meter. De afstand was niet voldoende voor de finale. Richard Meuleman, B junior, kwam vrijdagavond uit op het onderdeel verspringen. Zijn goede sprong van 6.06 meter was niet genoeg voor een finaleplaats.

Een dag later liep hij de voorronde van de 400 meter. In de serie liep hij 52.78 seconden en plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale. Daarin knalde Meuleman door naar een tijd van 52.50 seconden, goed voor een plek in de finale.

Op zondag liep Meuleman goed voorin bij de finale van de 400 meter. Na een zware strijd kwam hij als zesde over de streep. Zijn tijd van 51.74 was goed voor een evenaring van zijn snelste tijd ooit. Na het zilver van Ter Burg sloot B-junior Ilhem Tamrouti de dag af met speerwerpen. Met een zeer goede eerste worp van 39.01 meter, wist ze zich te plaatsen voor de finale. In de finale eindigde ze als achtste.